Vrouw mag kamer niet huren wegens haar sterrenbeeld

Wikimedia Commons
Een vrouw die een kamer zocht in de Amerikaanse stad Portland (Oregon) kan fluiten naar de woonst. De reden? Haar sterrenbeeld. Als steenbok komt ‘Christine’ niet in aanmerking, stelt de huidige bewoonster. Een screenshot waarin Christine dit werd meegedeeld, wordt druk gedeeld op sociale media.

De vrouw zette de afwijzing zelf niet online, een twitteraar die in dezelfde facebookgroep zit waarin huisgenoten worden gezocht met een lgbt-achtergrond (lesbian, gay, bisexual, transgender), deed dat in haar plaats. “Onze belangrijkste bedoeling is om de dingen op gelijke voet te houden, zonder dat iemand de leiding neemt en het huishouden verstoort. Ik hou van Steenbokken, maar ik denk niet dat ik er met één kan samenleven”.

De bewoners die de kamer te huur aanbieden, zijn zelf maagd en tweeling. Het is niet duidelijk of de twee een koppel zijn. Volwassenen die samen een huis of appartement delen, is een courante praktijk in vele Amerikaanse steden gezien de torenhoge huur .

Enkele kenmerkende eigenschappen die aan steenbokken (geboren tussen 22 december en 20 januari) worden toegedicht: ambitieus, leiderschap, praktisch ingesteld, soms wat betweterig en standvastig. De screenshot-tweet is al bijna 15.000 keer gedeeld. 

Pure discriminatie, stellen velen. Mocht ‘Christine’ een advocaat onder de arm nemen en de bewoners voor de rechter dagen, maakt ze grote kans op een schadevergoeding. Al is discriminatie op basis van sterrenbeeld ook voor juristen in Oregon wellicht onontgonnen terrein.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Delafontaine

    En dan nog te weten dat ze vanuit de NASA met de meest geavanceerde telescopen ter wereld al zwart op wit bewezen hebben dat de astrologen er na 2000 jaar per sterrenbeeld minstens 3 weken naast zitten;)

  • Mario Tersago

    Waanzin dat men dit als argument gebruikt. En op vlak van astrologie, zeer frappant gezien maagd en steenbok tot de aarde driehoek behoren en dus "compatibel" zouden zijn. De tweeling met maagd is dan weer een 'mindere' combinatie dus is, buiten de huichelarij die astrologie heet, het aangehaalde argument volledig van de pot gerukt.