Vrouw hoort live op radio dat haar man profiel heeft op gehackte site voor slippertjes

getty
Miljoenen mannen maar ook vrouwen lopen rond met een bang hart nu duidelijk geworden is dat een hackerscollectief miljoenen namen van schuinsmarcheerders op het internet geplaatst heeft na het kraken van de datingsite voor slippertjes, AshleyMadison.com. De publicatie van de gegevens heeft al meteen gezorgd voor een pijnlijk incident. Een Australisch radioduo riep verontruste vrouwen op om te bellen. Zo kreeg een vrouw live op de radio te horen dat haar man een profiel heeft op de Canadese website "voor viezeriken".

De Australische vertelde Fitzy en Wippa van radio NOVA in Sydney dat haar man nogal vreemd reageerde op het nieuws van de kraak en het lekken van de gegevens van miljoenen vreemdgangers. Ze vroeg hem toen of er "iets aan de hand was" en hij antwoordde meteen van niet. "Ik vroeg het hem op de man af en hij antwoordde dat hij wel gek moest zijn omdat hij getrouwd is en twee kinderen heeft."

De vrouw vertelde ook nog live op de radio waarom ze zo achterdochtig geworden was. "Zijn dagelijkse routine is veranderd, hij houdt zijn gsm altijd dichtbij hem en kleine sommen geld verdwijnen..." Daarop repliceerde Fitzy dat het wel een show leek van Jerry Springer. "We gaan nu even checken of hij een profiel heeft op de website. En ja hoor, dat is wel degelijk het geval." Toen volgde er een pijnlijke stilte. Na enkele seconden vroeg de verbouwereerde Australische of hij het wel méénde. "Yeah, het spijt me", luidde het antwoord van de presentator. "Hou je me voor de gek?! Zo'n websites zijn gewoon degoutant en het meisje dat daarnet nog belde moet zich ook schamen." Dat meisje was Sally uit Glebe. Zij belde meteen met de biecht dat ze een profiel heeft op de site omdat ze uit is op dates met single mannen. "Hoewel het zo lijkt, gaat het helemaal niet om bedriegen", sprak ze.

Na de pijnlijke babbel 'on air' met de bedrogen vrouw voelde Wippa zich wat ongemakkelijk. "Ik weet niet of dit wel een goed idee was. Ik voel me er slecht bij. We zitten hier nu met een vervelende situatie." Wippa had nog een boodschap voor de vrouw. Ze hoopte dat ze nog aan het luisteren was en niet te snel conclusies zou trekken. "Hij heeft misschien wel spijt van zijn profiel op de website. Je moet hierover echt wel praten met jouw man om uit te vogelen hoever hij gegaan is", luidde het nog. De 'Fitzy en Wippa Show' eindigde nog met oprechte excuses aan het adres van de vrouw. "Ik vind echt jammer wat er gebeurd is. Ik voel me een beetje schuldig", besloot Wippa.

"We gaan het nu even checken... En ja hoor, hij heeft een profiel op de site. Yeah, het spijt me!"

Radiopresentator Fitzy
Het hackerscollectief steekt een moraliserend vingertje op naar mannen met een profiel op de website.
thinkstock Het hackerscollectief steekt een moraliserend vingertje op naar mannen met een profiel op de website.

"Viezeriken verdienen geen bescherming"

Intussen heeft de FBI zich gemoeid met de zaak waarbij de gegevens van 32 miljoen gebruikers van de website uit Toronto gelekt werden, waaronder de namen, adressen, telefoonnummers en creditcardtransacties van de 'profielen'. Ook werd bekendgemaakt waarom de gebruikers volgens hun eigen profiel op zoek zijn naar een affaire.

De hackers hadden in juli al gewaarschuwd om de gegevens online te delen als Ashley Madison niet offline zou worden gehaald. "Jammer voor die mannen, maar ze zijn overspelige viezeriken en verdienen geen bescherming van hun privacy", schreef het hackerscollectief toen in een verklaring.

In een nieuwe mededeling laten ze weten dat ruim 90 procent van de gebruikers man is. 'De kans bestaat dat jouw man zich heeft ingeschreven voor de grootste overspelsite ter wereld, maar nooit een affaire heeft gehad. Hij heeft het alleen geprobeerd. Als dat verschil uitmaakt.' De hackers richten zich ook op de gebruikers. 'Leer je lesje en maak het goed. Het is nu gênant, maar daar kom je wel overheen.'

Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, veroordeelt de publicatie van de gegevens. "Dit is een criminele daad", zo luidt een verklaring. "Het is een illegale actie tegen zowel de individuele leden van AshleyMadison.com als alle vrijdenkende mensen die kiezen voor volledig legale online activiteiten."