Vrouw doodt haar baby en verkoopt oor aan kwakzalver

In Zimbabwe heeft een moeder haar 18 maanden oude baby gedood. Vervolgens sneed ze een oor af van het kindje en verkocht dat voor omgerekend 15 euro aan een 'gebedsgenezer'. Die kerel blijkt volgens het persagentschap AFP in het naburige Mozambique gezocht voor het plegen van rituele moorden.

"We kunnen bevestigen dat Christine Hofisi haar zoontje heeft gewurgd. Daarna sneed ze het linkeroor van het kind af", aldus politiewoordvoerder Oliver Mandipaka.

"Hofisi verkocht vervolgens het oor aan een genezer voor 15 euro. De helft kreeg de vrouw in cash, de rest zou ze later uitbetaald krijgen van de man die bekend staat als Maheza. De moeder is opgesloten in Chipinge. Het onderzoek naar de moord wordt voortgezet en zal ook in Mozambique gevoerd worden, waar Maheza woont", aldus nog Mandipaka.

Elf schedels
In Mozambique loopt trouwens ook nog een onderzoek naar Maheza. De man bleek in het bezit van elf menselijke schedels. De kerel kon echter aan het gerecht ontsnappen. Vermoedelijk houdt hij zich op in het grensgebied tussen Zimbabwe en Mozambique.

Geluksbrengers
Rituele moorden zijn eerder zeldzaam in Zimbabwe. Kwakzalvers maken evenwel furore met 'magische drankjes' waarin menselijke organen en ledematen zijn verwerkt. Die drankjes zouden geluk brengen. (eb)