Vrouw die 1,1 miljoen euro eiste nadat ze “uit bed gekatapulteerd werd” vangt bot bij rechter

Claire Busby.
GoFundMe Claire Busby.
Een Britse vrouw die tijdens een vrijpartij met haar partner zwaargewond raakte aan de ruggengraat heeft geen gelijk gekregen van een rechtbank in Bristol. Claire Busby had een klacht tegen de verkoper van haar bed ingediend en eiste een schadevergoeding van maar liefst 1,1 miljoen euro omdat er verlamming optrad. De rechter noemde het ongeval tragisch, maar oordeelde dat er niets aan de hand was met het bed.

Flashback naar augustus 2013: voor Busby loopt het mis als ze van standje wil veranderen. Het bed in kwestie was op dat moment nog maar een week in haar bezit. “Ik zat in eerste instantie op mijn knieën in het midden van het bed”, vertelde ze in de rechtszaal. “Vervolgens draaide ik me om, steunde ik op mijn hand en werd ik als het ware uit bed gekatapulteerd. Ik belandde op mijn hoofd, in mijn lichaam voelde ik iets knakken.”

Een val met zware gevolgen voor de ruggengraat: ze liep een dwarslaesie op, waardoor ze verlamd raakte vanaf de nek. Sindsdien zit ze in een rolstoel. Volgens Busby waren de twee helften aan de onderkant van het bed niet deftig aan elkaar vastgemaakt en ontbraken er ook twee beddenpoten. Daardoor was er een hoogteverschil ontstaan.

“In 24 uur tijd twee hartaanvallen”
Haar zus Natalie getuigde dat die twee onderdelen inderdaad ontbraken. “Ik zag dat met eigen ogen toen ik na het ongeval naar haar gereden was. We konden het er toen natuurlijk niet over hebben, ze was er veel te erg aan toe. In 24 uur tijd heeft ze zelfs twee hartaanvallen gekregen. Het was echt kantje boord.”

De advocaten van het bedrijf Beds Are Uzzz veegden die argumenten echter van tafel. Volgens hen was de staat van het bed allerminst abominabel. “De monteurs hebben hun werk deftig gedaan. En al ontbraken er twee beddenpoten zoals mevrouw Busby hier beweert, dan nog kan het bed niet op die manier in elkaar geklapt zijn. Veel waarschijnlijker is dat ze te dicht bij de rand zat toen ze haar evenwicht verloor en op die manier achterover gevallen is.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Van Caenegem

  Ik ga eens iets doen aan die vent die mijn wc gemaakt heeft, zij heeft het ijs gebroken, en ik, tja, wat heb ik gebroken?! hahaha!

 • Bart Duchateau

  Allez, toch ene rechter met gezond verstand. Wat een klucht van die dame zeg! Haar uitleg trok al op niks om nog maar te beginnen!

 • ANN LIMBOS

  Ne rechter met veel gezond verstand.

 • serge de saegher

  tja je kan altijd proberen he het kan niet altijd zoals in amerika zijn he