Vrouw bevalt van haar eigen kleinzoon

Miles Casson
YouTube Miles Casson
Anne-Marie Casson (46) beviel enkele jaren geleden van Miles, een baby die het resultaat was van de bevruchting van een donor eicel door het sperma van haar homoseksuele zoon Kyle. Ze is de eerste Britse draagmoeder die de baby van haar eigen zoon op de wereld zet.

Na talloze keren te zijn afgewezen door surrogaatklinieken, vroeg Kyle aan zijn moeder of zij zijn kind wou dragen. Hoewel Kyle heel gelukkig is met zijn zoon, is hij er zich van bewust dat het een heel controversiële zaak is. "Maar zolang mensen voor het kind kunnen zorgen, mag niemand het recht worden ontnomen om ouder te worden, ongeacht geaardheid of geslacht", vertelt Kyle aan Daily Mail.

Volgens een Britse rechtbank is Kyle nu naast de biologische ook de juridische vader van Miles. Juridisch gezien heeft Kyle (27) nu in één klap zowel een klein broertje als een kind. "Het kind heeft geen biologische band met mij, behalve dat het mijn kleinzoon is", getuigt Anne-Marie. "Sommige mensen begrijpen het niet, maar ik ben heel gelukkig", gaat ze verder.

Kyle en Miles
YouTube Kyle en Miles
Anne-Marie Casson
YouTube Anne-Marie Casson