Vriendin van moordverdachte duwt brandende sigaret in gezicht van journaliste

De risico's van het vak: een iets te opdringerige journaliste heeft een brandende sigaret in haar gezicht gekwakt gekregen.

Alex Bernhardt trachtte voor het rechtsgebouw van het Australische Caboolture een vrouw te pakken te krijgen die Stevee Lee Kennedy kwam steunen. Zij wordt ervan beschuldigd vorige zondag haar ex Freeman Brookes doodgestoken te hebben aan een tankstation. De moordverdachte werd gisteren in voorlopige hechtenis genomen, op 24 juli moet ze opnieuw voor de rechtbank verschijnen.

Toen de journaliste van 9News naast de vrouw bleef lopen om een vraag te stellen liep het mis. "Ik heb net een brandende sigaret in mijn gezicht gekregen... Fijn zo", klonk het even later ironisch op haar Twitterprofiel.

"Er was een rode plek zichtbaar, maar nu is het weg. Ik wil er dan ook geen staatszaak van maken", verklaarde Bernhardt. "Dit zag ik wel niet aankomen, ik was enkel maar mijn job aan het doen. Eerder had die vrouw ook al sigarettenrook in onze richting geblazen. En een mannelijke vriend blafte als een hond naar de aanwezige journalisten." De jongedame met de zonnebril moet nu op haar beurt voor de rechter verschijnen wegens 'openbare overlast'.

Niet aan proefstuk toe

De journaliste in kwestie is echter ook niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar kreeg ze letterlijk een koude douche omdat ze van haar gesprekspartner wilde weten waarom hij een handgranaat in zijn bezit had. "Ik rook soms wat weed", gaf de geïrriteerde man later als uitleg voor het natte pak. Ook toen tilde Bernhardt overigens niet zwaar aan het incident.

Kos