Voortvluchtige moordenaar verbergt zich achter spiegel van SM-kamer

De Groote bracht in 2008 zijn zwangere vriendin Albana Margjeka om.
kos De Groote bracht in 2008 zijn zwangere vriendin Albana Margjeka om.
De voortvluchtige moordenaar Christian De Groote is vanmorgen gearresteerd op een wel heel bijzondere plek: achter de spiegel van een SM-kamer in een woning in het centrum van Brussel.

De verdachte werd op 27 november 2013 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld door het hof van assisen van Henegouwen voor de moord op zijn vriendin in 2008. Maar Christian De Groote was daags voordien -dus nog tijdens zijn assisenproces- op de vlucht geslagen. Sindsdien was hij voortvluchtig.

Het FAST-team kon hem vanmorgen arresteren. Hij hield zich verborgen in een zelfgemaakte ruimte achter de spiegels van een SM-kamer. De 56-jarige man werd overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Verdwijning
De feiten dateren van 2008, toen De Groote op 16 januari de verdwijning van zijn partner meldde aan de politie. Een eerste zoekactie leverde niets op. Een nieuwe analyse van zijn telefoonverkeer in oktober 2010 bracht opvallend veel contacten aan het licht tussen De Groote en zijn vriend Frans Rudelopt.

Een jaar later werd ook de inhoud van de gesprekken ontcijferd. Albana Margjeka zou eerst zijn afgeranseld alvorens ze het lichaam verborgen in beton. Het slachtoffer was in verwachting en had dat op de dag van de feiten verteld aan De Groot.

KOS
kos