Volgens deze prediker laten we kinderen beter verdrinken voor ze Harry Potter lezen

De extreem conservatieve Amerikaanse prediker Kevin Swanson heeft uitgehaald naar J.K. Rowling en meer bepaald naar haar homoseksuele personage Dumbledore (bij ons bekend als Perkamentus). Ook de draak Hiccup uit de animatiefilm 'How to Train Your Dragon' krijgt ervan langs. Volgens Swanson moeten alle Amerikanen veel spijt hebben over hoe beide personages "onze kinderen aanzetten tot homoseksualiteit".

De prediker voor de Reformation Church of Elizabeth in de Amerikaanse staat Colorado trok op de National Religious Liberties Conference stevig van leer tegen professor Perkamentus uit de Harry Potter-boeken. J.K. Rowling had in 2007 onthuld dat Perkamentus homo is en daar was de prediker helemaal niet mee gediend. Ook de schattige draak Hiccup is een echte schande volgens Swanson.

"Het zou beter zijn dat we een steen rond de nekken van de kinderen binden en ze laten verdrinken op de bodem van de zee dan dat ze Harry Potter lezen", zette Swanson zijn tirade in.  En ja hoor, ook de favoriete film van miljoenen kinderen moet eraan geloven. Vorig jaar beweerde Swanson dat 'Frozen' bedoeld is om kinderen te indoctrineren en zo in de klauwen van de homoseksualiteit te laten belanden.

In dezelfde speech vertelt Swanson ook wat hij zou doen mocht zijn zoon met een man trouwen. "Ik zou mezelf met koeienmest insmeren", raast Swanson. "Amerika moet de boodschap horen! We zitten volledig in de miserie", besluit de prediker.