Voedselbank krijgt soepblik dat vijftig jaar over de datum is

Het soepblik uit waarschijnlijk 1971.
rv Het soepblik uit waarschijnlijk 1971.
Een blikje soep van Heinz dat al bijna vijftig (!) jaar over de datum is, werd deze week gedoneerd aan de voedselbank van Cardiff, Wales. De soep wordt al 35 jaar niet meer gemaakt door Heinz en het prijsje laat zien dat de soep voor 1971 verkocht werd. "Dit blikje hoort thuis in een museum, niet in de voedselbank."

Volgens de voedselbank van Cardiff is het blik soep het oudste product dat ze ooit ontvangen hebben. "Waarschijnlijk is het zelfs nog eetbaar", zegt Helen Bull van de Cardiff Foodbank, "maar ik zal het zeker niet proberen!"

Het blik soep is zeker niet het eerste product dat over de datum was toen het aan de voedselbank gedoneerd werd: "we hebben ook een blik met maïs uit 1982 en pasta uit de jaren zeventig", vertelt Bull. "De mensen hebben het hart op de juiste plaats door te doneren, maar ze controleren helaas niet altijd de datum van hun producten wanneer ze hun kasten uitruimen."

Museum

Op sociale media, waar de voedselbank een fotootje van het bewuste blik deelde, werd al gesuggereerd dat de soep in een museum thuishoorde. Ook werd geopperd dat Heinz een pallet soep doneert die níet over de datum is. Anderen stellen dan weer voor het blikje via internet te veilen en de opbrengst naar de voedselbank te laten gaan. "Je zal ervan versteld staan hoeveel dit nog kan opbrengen", klinkt het.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Haelewyn

  Ik vind dit juist een goeie gift. Gaat er mee naar een veiling, en men kan op slag veel eetbaar voedsel kopen, méér dan dit doosje ooit heeft gekost.

 • Orban Luc

  Als ik in 80 in duitsland 1/1 eetpaketen kreeg ABL he waren de paketen van1960 was toen ook niet slecht en leef nog

 • ANJA Pollaert

  Geef maar aan mij,pure vintage

 • Hans Engelen

  Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken :)

 • raf peeters

  En door de lucht ,dichte verpakking zou het wel kunnen dat ze nog eetbaar was,is maar zeker niet open maken en blik zo behouden want je zou verwonderd zijn wat dit blik aan geld zou opbrengen,daar heeft Paul bij rechte eind.