Vliegtuigmaatschappij laat ‘Ladies and gentlemen’ vallen voor meer politiek correcte term

REUTERS
Bij Air Canada zal u voortaan niet langer begroet worden met ‘Good morning, ladies and gentlemen’. De vliegtuigmaatschappij kiest voor meer politiek correcte termen, zoals bijvoorbeeld ‘Goeiemorgen iedereen’. Bedoeling is om meer klemtoon te leggen op genderneutraliteit. Bij heel wat internetgebruikers schiet de goedbedoelde actie echter in het verkeerde keelgat.

De nieuwe maatregel geldt voor stewardessen, piloten en het personeel aan de gate. “We passen ons aan aan de moderne tijd. Specifieke verwijzingen naar een geslacht zijn vanaf nu uit den boze”, stelt een woordvoerder. “Al onze werknemers moeten zich gewaardeerd worden, daar werken we hard aan. En ook onze klanten moeten natuurlijk het nodige respect krijgen.”

Voorstanders van diversiteit noemen de actie een “grote overwinning”, maar onder meer de Britse presentator Piers Morgan ziet dat anders. “Het is eerder een zwaar verlies voor 99% van de bevolking die wél graag mevrouw of meneer genoemd wordt.”

En hij is lang niet de enige met kritiek. “Dit is het belachelijkste dat ik ooit gehoord heb. Wat is er mis met deze wereld?”, klinkt het. Of nog: “Nu zijn we te politiek correct aan het worden.” Sommigen dreigen zelfs om niet langer met Air Canada te vliegen.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Mannaerts

  We zijn van seks, drugs en rock&roll aan het evolueren naar een maatschapij waar je alleen nog maar correct mag zijn en moet oppassen om niemand te beledigen.

 • Anthony Vandooren

  Belachelijk en op een bepaald punt wraakroepend. Mag ik aub nog gewoon een man zijn zonder me daar slecht over te voelen? Iedereen moet maar meegaan in de ziekte van deze tijd tegenwoordig en dat zal nog serieuze problemen geven in de toekomst. Man en vrouw, meer is er gewoonweg niet, zal er nooit zijn en is er nooit geweest. simpel toch?

 • RENE LENAERTS

  Alles in naam van de correctdenkerij! Ik krijg er pukkels van. Straks wordt het nog een zonde vrouw of man te zijn in plaats van onzijdig

 • René Mattyns

  Ik wil aangesproken worden als gender 64.Ik kan dan ook niet antwoorden als ik de gendernummer v.d. aanspreker niet ken.Goeiemorgend onnozelaar zou ik zeggen

 • Lou Bakker

  Goede wat dan ook Dames en Heren is belachelijk. Wie zit er anders in een trein, vliegtuig of boot ? Misschien was het al die tijd wel verkeerd ?