Vliegtuig met miljoenenlading cocaïne maakt noodlanding op snelweg

Na de noodlanding werd de jet door de bemanning in brand gestoken.
REUTERS TV Na de noodlanding werd de jet door de bemanning in brand gestoken.
Een vliegtuig dat mogelijk voor miljoenen euro's aan drugs aan boord had, heeft een noodlanding gemaakt in Mexico. De jet van het type Hawker 700 landde op de openbare weg in de staat Quintana Roo en werd daarna in brand gestoken door de bemanning.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het nieuws werd gemeld door het Mexicaanse ministerie van Defensie. Ter plaatse werden brandstoftonnen gevonden die werden gebruikt om het vliegtuig in brand te steken. 

Militairen ontdekten later een voertuig in de omgeving met zo'n 390 kilo aan wit poeder. Het gaat vermoedelijk om een lading cocaïne met een straatwaarde van 109 miljoen pesos (4,3 miljoen euro). In het vliegtuig zat mogelijk nog een pak meer drugs. De jet kwam volgens een lokale zender uit Venezuela, maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Mexico en Venezuela gelden als belangrijke doorvoerlanden voor cocaïne. Die wordt vanuit Zuid-Amerikaanse landen vervoerd naar de Verenigde Staten. Drugskartels die betrokken zijn bij de lucratieve drugshandel staan bekend als uitermate gewelddadig. In Mexico zijn vorig jaar gemiddeld bijna honderd moorden per dag gemeld.

REUTERS TV
EPA
REUTERS TV
REUTERS TV
REUTERS TV

Lees ook:

Jonge Amsterdammers komen steeds vaker cocaïne uithalen in Antwerpse haven (+)

Er is een nieuwe drugsoorlog op komst, met dank aan corona (+)

Zaakvoerder (55) van Brugs containerbedrijfje in cel voor invoer van bijna 700 kilo cocaïne via Antwerpse haven (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willy Adriaenssens

    wat ik niet begrijp is het volgende ,men kent verschillende drugsbendes , die verdienen pakken geld , om die te treffen op hun zwakke plek is het toch makkelijk ,leg beslag op bankrekeningen roerend goed en wagenpark ,zij kunnen toch onmogelijk bewijzen waar al die pakken geld vandaan komen zonder legale inkomsten.

  • Patrick Van Dam

    Wel heel toevallig dat er toevallig een bestelwagen in de buurt van die plaats was. Het lijkt dan ook eerder het omgekeerde: piloten landen met opzet op autoweg, stelen drugs en steken daarna het vliegtuig in brand.

  • Anonymous

    Drugs is de ondergang van ons leven verbiedt dat en een heel grote straf