Visboer koopt inktvis van 32 kilo voor "enkele honderden dollars" om hem vrij te laten

Facebook
Giovanni DeGarimore heeft een lijn getrokken in zijn eigen vishandel Giovanni's Fish Market: hij verkoopt geen inktvis meer. Naar eigen zeggen kon hij het niet meer aan om dit "prachtige" creatuur levend in stukken te snijden. Bewijs: hij kocht een stevig exemplaar van bijna 32 kilo om de octopus later weer vrij te laten in de wateren van Morro Bay.

DeGarimore zegt dat een "opeenstapeling van omstandigheden de laatste tien jaar" zijn houding ten opzichte van octopussen mee heeft bepaald. Hij verwijst onder meer naar recent wetenschappelijk onderzoek over de buitengewone intelligentie van de weekdieren.

Voor de octopus van 32 kilo telde hij vorige maandag "enkele honderden dollars" neer, zonder te specifiëren hoeveel precies. Hij bracht de inktvis naar zijn vishandel, waar een van zijn personeelsleden de octopus Fred doopte. DeGarimore liet Fred vorige donderdag weer vrij op een veilige plek in Morro Bay, Californië.

Aan SanLuisObispo.com vertelde hij dat zijn nicht hem eveneens inspireerde. Zij kocht in 2010 een octopus in een sushirestaurant in San Luis Obispo vrij. DeGarimore herinnerde zich ook nog dat hij zelf tijdens een duiksessie op Fiji eens een kwartier lang verstoppertje had gespeeld met een octopus.

"Ik zal dit wel in mijn portemonnee voelen, maar ik sta toch liever voor iets", besluit hij.