VIDEO. Worstjes op een drietand: een greep uit de eerste experimenten met de vlammenwerpers van Elon Musk

Vlammenwerpers van Musk zijn een grote hit

Instagram kev_burn
De eerste vlammenwerpers van Teslabaas Elon Musk zijn uitgedeeld en dus spelen de fans dezer dagen gretig met vuur. Zo worden er worstjes gebakken en donuts gekaramelliseerd en vuurtjes gestookt en steak geflambeerd. Wij maakten een compilatievideo met vurige experimentjes die op het internet circuleren.

De eerste vuurspuwers van Teslabaas Elon Musk werden vorige week in Californië tijdens een pick-up party overhandigd aan de eerste 1.000 kopers. De miljardair doopte het dure speelgoed creatief ‘Not-a-flamethrower’ om aan een aantal regels te ontsnappen. Maar het lijkt toch verdacht op een vlammenwerper, zo'n ding dat tot wel 1,2 meter ver vuur knalt.

Een geweldig cadeau voor elke speelvogel met pyromane neigingen en bedoeld als leuke gimmick, maar wel eentje dat slimmerik Musk zo maar even 10 miljoen dollar opleverde voor zijn The Boring Company. Een handige kapitaalinjectie voor de verdere bouw van zijn ondergrondse tunnelsysteem. Zo'n vurig tuig kan echter ook tot levensgevaarlijke toestanden leiden. De dingen krijgen dan ook veel kritiek, zeker omdat het bosbrandseizoen in Californië net nu is begonnen.

Loopt dat allemaal wel goed af?

Brandweermannen en natuurbrandexperts waarschuwen dat spelen met vuur fout kan aflopen. “Met slechts een kleine vonk kan je een bosbrand starten die in minder dan 30 seconden niet meer zelf te bedwingen valt”, stelt Albert Simeoni, professor brandbeveiligingstechniek aan Newsweek. “Mensen beseffen niet wat voor een gevaar ze vormen als ze spelen met hun vlammenwerper.”

Bovendien gebruiken nu al veel eigenaars hun vlammenwerper verkeerd, het grappende rijmpje van Musk ten spijt (I will not use this in a house, I will not point this at my spouse, I will not use this in an unsafe way, the best use is crème brûlée, red.). Zo duiken er video's op van mensen die de vlammenwerpers met veel lol in hun living gebruiken of gevaarlijk dicht bij hun gezicht manoeuvreren, bijvoorbeeld om een of andere gigantische joint aan te vlammen. Experts vrezen dat het niet lang zal duren voor er gewonden vallen. Of erger, doden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nordine Frighem

  Toch een serieuze vlam boven die buggy !! Er gaan zeker ongevallen met gebeuren en ik hoop geen lekkages na veelvuldig gebruik !!

 • Manfred Wauters

  Een echte vlammenwerper is bruikbaar tussen 25 en 35 meter. Wel iets anders dan dit gevaar speelgoed.

 • jan van coillie

  een vlammenwerper dat is toch niet elektrisch?

 • Peter Van de Velde

  Zo ne vlammenwerper kopen zal wel geen misdrijf zijn, vlaggen uithangen van de rode duivels uiteraard wel. Ik krijg hoofdpijn van al die onbegrijpbare pesterijen.

 • Marc Van der Vloedt

  TSLA had al een klim laten zien ! Vandaar dit "afkoelings"moment in de pers.