VIDEO: Vogelopvangcentrum vangt stomdronken meeuw op: "Geen aprilgrap!"

rv
Het Vogelopvangcentrum in Oostende kreeg op zondag 1 april wel een erg opmerkelijke gast over de vloer: een stomdronken meeuw. En neen, het was geen aprilgrap. Het diertje bezweek vanochtend aan een alcoholvergiftiging.

Het Vogelopvangcentrum maakte een filmpje over de waggelende mantelmeeuw en plaatste het op Facebook. "Zelfs wij hebben dit nog nooit eerder gezien. Stomdronken en stinkend naar alcohol werd deze kleine mantelmeeuw bij ons binnengebracht. Een vrijwilliger wist het dier te vangen op een balkon op de derde verdieping van een rusthuis", aldus het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren op Facebook. 

"Wellicht dacht het dier een makkelijk hapje te hebben gevonden in het braaksel van een feestvierder. Eens het bij ons aankwam, zijn we een detox-behandeling opgestart." Maar die kuur bleek tevergeefs. Gisteren was het beestje opnieuw aan de beterhand; vanochtend is het alsnog overleden ten gevolge van een alcoholvergiftiging.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeanne Delvoy

  Op de lappen geweest en overal buiten gevlogen.

 • Annie Darden

  Wie zegt niet dat iemand de meeuw heeft kunnen pakken en ze vol alcohol gegoten heeft om haar reactie te zien ? In deze tijd heb je over alles twijfels.

 • Maurice Keukelaers

  Ik vermoed dat een bewoner van het rusthuis de meeuw een borrel heeft aangeboden.

 • Dominique Laeremans

  Heeft hij dan ook een kater gehad?

 • Jan Wuyts

  Tegen de lamp gevlogen...