VIDEO. Muizen huppelen vrolijk door ziekenhuiskamer in Parijs

Facebook
Een ziekenhuis in Parijs kampt met een muizenplaag, zo heeft een vrouw die was opgenomen zelf aan den lijve mogen ondervinden. Ze filmde de muizen in haar kamer en deelde de beelden via sociale media. Het filmpje is al meer dan 700.000 keer bekeken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vrouw werd twee weken geleden gehospitaliseerd in het Tenon-ziekenhuis in het 20ste Arrondissement van de Franse hoofdstad.  Wat de zaak extra pijnlijk maakt, is  dat de vrouw zelf een fobie van knaagdieren heeft. Tot haar ontsteltenis zag ze de beesten onder haar bed lopen. De vrouw kon nog haar smartphone grijpen en het tafereel filmen. “Ik was geschokt”, verklaarde ze aan de krant Le Parisien. Zulke povere hygiëne anno 2019 in Frankrijk, is een ziekenhuis onwaardig, luidde het.

Het filmpje bleef allesbehalve onopgemerkt: de beelden, online gezet door de nicht van de vrouw, zijn op twee weken tijd al meer dan 700.000 keer bekeken en 20.000 keer gedeeld. Meer dan duizend mensen lieten een reactie achter. Le Parisien ging ook te rade bij een vakbondsafgevaardigde in het ziekenhuis. Volgens hem is er niets nieuws onder de zon. Het hospitaal heeft al sinds 2013 regelmatig last van een muizenplaag, verklaarde deze. In dat jaar nam het ziekenhuis een nieuw gebouw in gebruik. De directie kondigt nieuwe maatregelen aan om de plaag in te dijken.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Febe Chapin

    Laat gewoon enkele katten los en het is rap opgelost. Geen vergif of andere chemische producten nodig. Het zal de mensen bovenop nog eens blij maken om katjes te zien.

  • Marjan Van Puyenbroeck

    Groen, groener, groenst. Eerst de sproeistoffen en straks het rattenvergif. Ik zie het hier ook nog te komen. Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel! Straks leven we weer tussen het ongedierte en de lianen.

  • Melanie Van den broeck

    Is maar een muisje geen tarantula.