VIDEO: Massale knokpartij tussen rouwenden ontsiert uitvaartplechtigheid

De precieze aanleiding is niet gekend, maar feit is dat een uitvaartplechtigheid in een voorstad van de Schotse stad Glasgow vorige week is uitgedraaid op een massale knokpartij.

Op de beelden die op Twitter zijn geplaatst, is te zien hoe een van  de aanwezigen zelfs een golfstick bovenhaalt en ermee uithaalt. 

Zowel mannen en vrouwen, ook ouderen, delen in de klappen. De beelden dateren van vrijdag 29 december, amper vier dagen na Kerstmis. Een politiewoordvoerster verklaarde aan Britse media dat de politie rond 15.50 uur moest ingrijpen aan het crematorium in de voorstad Cardonald. Zo'n 20 tot 25 mensen waren verwikkeld in het gevecht. Niemand diende klacht in, evenmin was er sprake van gewonden.

Een woordvoerder van het crematorium bevestigt dat de vechtpartij plaatsgreep nog voor aanvang van de uitvaartplechtigheid. Wie er net gecremeerd werd, wou hij niet kwijt.

 De crematorium-medewerker benadrukt dat zulke vechtpartijen een grote uitzondering zijn. "Hoewel familiale geschillen bij emotionele gelegenheden als een uitvaart hoog kunnen oplopen, is dit soort incidenten uiterst zeldzaam."

twitter9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Was de wisky te rap op ?

 • Clement Asselman

  Wie heeft er gewonnen? De familie of de aangetrouwden?

 • Ingrid Charlier

  De ruzie over de erfenis was al begonnen.

 • chantal bruyneel

  Tis erg gesteld met de mensheid geef mij maar dieren boven het grote beest genaamd de Mens

 • Fons Billen

  zal waarschijnlijk veel te erven vallen ?