VIDEO. Leerkracht en agent sleuren 10-jarige jongen met autisme door schoolgangen en boeien hem vast

De jongen werd in een SOAR-kamer opgesloten.
YouTube De jongen werd in een SOAR-kamer opgesloten.
Er zijn bodycambeelden opgedoken waarop te zien hoe is hoe het personeelslid van een Amerikaanse school in Texas een 10-jarige met autisme op de grond duwt en hem vervolgens boeit. Het incident gebeurde al in april, maar het is onduidelijk waarom de beelden nu pas opduiken. De ouders van de jongen beseften pas na het zien van de beelden waar de blauwe plekken op het lichaam van hun zoontje vandaag kwamen. De school beweerde dat Thomas andere kinderen aan het plagen was, maar de video vertelt nu een heel ander verhaal.

Aan het begin van de video is te zien hoe een leerkracht Thomas (10) bij zijn pols grijpt en hem uit een kast trekt. Het incident gebeurde in een klaslokaal in de Lee Elementary School in Denton, Texas.

SOAR-kamer

Een politieagent van de school hielp de vrouw om de jongen uit het klaslokaal te halen. De agent sleurde het kleine jongetje door de gang naar de SOAR-kamer, een ruimte waar kinderen worden opgesloten en moeten zwijgen.

In de SOAR-kamer besloot de agent zijn handboeien boven te halen om het kind vast te binden. De leerkracht van Thomas stond erbij en keek ernaar, terwijl de jongen zich met man en macht probeerde te verweren.

Blauwe plekken

Pas toen de moeder van Thomas thuis arriveerde, ontdekten zij en haar man blauwe plekken op het lichaam van hun zoon. Op dat moment "begonnen ze te beseffen dat er echt iets mis was". Hoewel de politie beweerde dat Thomas andere studenten aan het porren was, vertelt de video een heel ander verhaal.

De familie Brown overweegt nog om juridische stappen te ondernemen."Er zijn verschillende technieken die ze zouden kunnen gebruiken, maar dit slaat alles", liet de vader van het kind weten.
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eugène Bourgeois

  Ja mensen, het is allemaal makkelijk gezegd hoe je het moet doen als je zelf een zoon het ass. heeft. ik vind dat ze netjes gehandeld hebben, zo'n kind heeft als die echt boos is krachten waar je u tegen zegt, maar tegenwoordig is de tendens als je maar naar een kind wijst dat je al voor de rechter. dat kind spuugt die agent onder en dat is ook geen normaal gedrag. ik prijs hun koelbloedigheid en hun optreden naar beste weten. het zijn tenslotte geen expert.

 • Govers Manuel

  2compleet verkeerde aanpak.heb zelf een zoon met ass en ik doe daarmee wat ik wil.die luisterd naar wat ik zeg.je moet altijd zelf rustig blijven,een antiagressieprogramma laten volgen en toepassen en vooral hen rust gunnen om het teveel aan prikkels te verwerken

 • Steve Van der Wee

  blijkbaar niet de eerste keer dat hij dit doet, je hoort het hem duidelijk zeggen op het einde van de video. en bijzondere begeleiding, Eddy DESMET, daar hebt u gelijk in, misschien kunnen ze hem volgende keer taseren? Want deze aanpak werkt niet, dus het is evident` om het wat straffer te doen? En Wim Ley, ik nodig je eens uit om een middagje met twee zwaar autistische kindjes van 6 jaar door te brengen.....

 • Eddy DESMET

  We moeten er ons voor hoeden uit dit verhaal voorbarige conclusies te trekken : we kennen er de precieze toedracht niet van ! Tegenwoordig is "Mijn kind, schoon kind" dé slogan van een aantal ouders, die maar niet willen inzien dat hun kind inderdaad bijzondere begeleiding nodig heeft en een reëel gevaar vormt voor de klas- en/of leeftijdgenootjes. Denk ook eens aan de andere kinderen die het slachtoffer kunnen zijn van kinderen met bepaalde autismespectrumstoornissen. Niet evident !

 • Jean West

  Men filmt niet wat er gebeurd is daarvoor. Al eens een autist van 9 jaar een deur zien inbeuken en en zijn ouder een gebroken neus zien slaan omdat hij zijn goesting niet kreeg. Dan spreek je anders. Alle autisten zijn niet gelijk maar er zij er bij die om het minste gewelddadig worden.