VIDEO: Dashcam filmt hoe lijkwagen lading verliest

Archieffoto: een lijkwagen van binnenin gefotografeerd.
thinkstock Archieffoto: een lijkwagen van binnenin gefotografeerd.
Een macaber moment aan een kruispunt in de Nieuw-Zeelandse grootstad Auckland gistermiddag. De dashcam van een wachtende automobilist filmde hoe een lijkwagen indraait met in zijn spoor een rollende brancard mét lijkzak.

De koffer van de lijkwagen moet tijdens de rit zijn opengevlogen. De chauffeur zet zijn dienstwagen vervolgens aan de kant en krijgt hulp van een voorbijganger om de brancard opnieuw in het voertuig te zetten. 

Zowel de automobilist met de dashcam als een medewerker van een vlakbij gelegen tankstation hadden de indruk dat er zich een lichaam in de lijkzak bevond. Iets wat door de bewuste begrafenisonderneming Davis Funerals  in een reactie aan Nieuw-Zeelandse media wordt tegengesproken. De voeten die uit de zak lijken te steken, zijn eigenlijk een metalen staaf, klinkt het. Volgens de begrafenisonderneming had hun medewerker de koffer niet goed gesloten. De koffer vloog vervolgens open toen de wagen optrok.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tony Montana

    Haha doe my denken aan die serie rip van BRT van in den tijd