Verwarde man strooit met biljetten, vinders leveren ruim duizend euro bij politie in

Shutterstock
Meerdere eerlijke vinders hebben in de Nederlandse stad Groningen ruim duizend euro ingeleverd bij de politie. Het geld was op straat terechtgekomen doordat een verwarde man met briefjes van 20 en 50 euro strooide. Het lijkt erop dat nog niet al het geld terecht is.

Gisteren kreeg de politie een melding binnen over de verwarde man. Toen de agenten ter plaatse kwamen, droegen ze hem over aan hulpverleners, en raapten de bankbriefjes die er nog lagen op. Omdat niet duidelijk was hoeveel mensen geld hadden meegenomen, plaatste de politie vervolgens een oproep op Facebook: “We vragen mensen die geld hebben meegenomen, om dat niet te houden, maar naar het politiebureau te brengen.”

De politie is blij verrast door het aantal mensen dat hun vondst al terugbracht. Toch zijn nog niet alle biljetten terecht. “We hopen dat er nog veel meer mensen zich bedenken en afstand doen van het geld. Besef alsjeblieft wel dat de verwarde man het mogelijk in de toekomst zelf nodig zou kunnen hebben.”

Het is onduidelijk wat de herkomst van het geld is. Ook is niet bekend hoeveel geld de man gisteren over de straat uitstrooide.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Tegenwoordig mag je zelfs niet meer met je geld gooien. Wat een saaie samenleving wordt dat toch.

  • Stefan Vantstraat

    Al die verwarde mannen tich tegenwoordig he. Allez... we zullen maar weer begrip hebben zeker?