Verloren kater 2.092 kilometer verderop teruggevonden

Charles is terecht en krijgt straks een vlucht naar huis. De kater verdween spoorloos in New Mexico en werd 2.092 kilometer verderop in Chicago gevonden. Een bedrijf uit Albuquerque sponsort de vlucht huiswaarts met een toestel van American Airlines.

Robin Alex kreeg deze week een verlossend telefoontje. De dierenzorg in Chicago had haar kat opgepikt. Het beestje heeft een microchip en zo kon Alex opgespoord worden. "Mijn kater verdween toen ik weg was voor vrijwilligerswerk in New Orleans. Ik was er kapot van", vertelt Alex maar daarmee is het verhaal nog niet af. "Ik had geen geld voor een vliegticket en vreesde voor mijn lieveling."

De vrouw kon op hulp uit onverwachte hoek rekenen. Lucien Sims woont ook in Albuquerque en las het verhaal over de verloren kat van Alex. Het was zijn moeder die hem erop attent gemaakt had. Het raakte de dierenvriend en hij besloot om Alex te helpen. Sims moest toch in Chicago zijn voor een trouwpartij en besloot om de kat uit het asiel te halen. Hij zocht en vond een sponsor en zo betaalt een bedrijf de vliegtuigreis van het beestje. Volgens Travis van het asiel is de viervoeter klaar voor zijn terugreis. "Charles verkeert in goede conditie. Hij moet alleen wat geborsteld worden", besluit Travis. (vsv)