Verkrachter (91) komt niet naar rechtbank wegens dood

Nadat advocaten gisteren urenlang hadden gediscussieerd over de vraag of de 91-jarige Ralf Ridenour wel gezond genoeg was om voor de rechtbank te verschijnen, bleek dat de man al een maand geleden overleed. De bejaarde moest terechtstaan voor verkrachting. Dat schrijft The Daily Sentinel.

Verpleegster aangerand
Ridenour, een eerder al veroordeelde seksdelinquent uit Palisade in Colorado, werd op 21 oktober van vorig jaar gearresteerd. Hij had geprobeerd een verpleegster te verkrachten in het rusthuis waar hij verbleef. Ridenour had de broek van de vrouw al uitgetrokken toen ze alsnog kon ontsnappen.

Bergaf
Na zijn arrestatie ging het snel bergaf met de gezondheid van de oorlogsveteraan. In zoverre dat juristen gisteren urenlang debatteerden over de vraag of hij wel voor de rechtbank kon verschijnen. Ridenour zou terechtstaan voor poging tot verkrachting en geweldpleging. Zo ver zal het evenwel niet komen want het bleek dat de beschuldigde een maand geleden was overleden. Een familielid kwam dat gisteren alsnog melden tijdens de zitting. (eb)