Verkeerde klep opengezet: Nederlands zwembad loopt leeg

screenshot bosbadvledder.nl
Mensen die wilden zwemmen in het Bosbad in het Nederlandse dorp Vledder (provincie Drenthe) - geen gek idee op een zomerse dag - komen vandaag bedrogen uit. 

Het openluchtbad is grotendeels leeggelopen doordat een verkeerde klep was opengezet. Daardoor is 600 kuub (600.000 liter) water in de afvoer verdwenen.

Vrijwilligers en de brandweer zijn sinds deze ochtend bezig het euvel te verhelpen. Het zwembad heeft toestemming van de waterleidingmaatschappij om het bad versneld weer te laten vollopen, maar zwemmen zit er niet in.

Volgens de website van het Bosbad is het peuterbad wel open, evenals het terras en de kiosk, en op het veld worden waterspelletjes georganiseerd. Vanwege het ongemak is de toegang deze dag gratis.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stavros kanakaris

  Hollandse kleppen staan altijd wagenwijd open en lopen dan leeg.

 • Julien De Kerpel

  Er gaat zoveel verloren , daarmee is er eens proper water in dat zwembad !

 • Kristof Van Dam

  Daar hebben ze de memo niet gekregen om zuinig te zijn met water...

 • jeroen Deschrijver

  Ik snap ook niet waarom je met 20 man moet zijn om een waterleiding in het zwembad te leggen en de kraan open te zetten. Met 2 zou toch moeten gaan? En die werkkledij daarbij? Met zulk een weer! Bang om nat te worden?

 • guido vermeyen

  terug vullen met gratis grondwater, dat anders toch weggepompt wordt.