Vergeten vrouw zit vier dagen in cel zonder water

Een vrouw heeft in de Verenigde Staten vier dagen lang zonder water, voedsel of toilet in de cel gezeten omdat de gerechtsdienaar haar vergeten was. De 38-jarige Adriana Torres-Flores moest donderdag voorkomen wegens de veronderstelde verkoop van gekopieerde cd's. Omdat ze geen verblijfsvergunning heeft, vond de rechter dat Torres-Flores moest worden vastgehouden.

Hevige sneeuwval
De vrouw werd in een koude cel met slechts twee banken, een metalen tafel en een lamp die ze niet kon doven gestopt. Vanwege hevige sneeuwval waren er weinig mensen in het gerechtsgebouw in de staat Arkansas en hoorde niemand Torres-Flores' geschreeuw. Donderdag niet. Vrijdag niet. En ook gedurende het hele weekend niet.

Behoefte op de grond
Torres-Flores deed haar verhaal in de Arkansas Democrat-Gazette, met haar 14-jarige dochter als tolk. Het meisje vertelde de krant dat haar moeder vier dagen lang haar behoefte moest doen op de grond en dacht dat ze dood zou gaan. Ze gebruikte een schoen als hoofdkussen en had het erg koud gehad. Bovendien had ze voorafgaand aan haar tocht naar de rechtbank niet gegeten.

De betrokken gerechtsdienaar zou zeer aangedaan zijn door de fout en is voorlopig op non-actief gesteld. Er zijn inmiddels maatregelen genomen om te voorkomen dat iets dergelijks zich opnieuw voordoet. (novum/ap/eb)