Gratis
Volledig scherm
© Gratis

Verfilming '1984' op 4 april in Amerikaanse zalen te zien als protest tegen Trump

90 onafhankelijke cinemazalen zullen de film '1984' op 4 april vertonen als protest tegen Donald Trump. De verkoop van het originele boek van George Orwell piekt sinds de aanstelling van de nieuwe president van de VS. Vooral de 'alternatieve feiten' van Trumps adviseur Kellyanne Conway stuwden de verkoopcijfers stevig de hoogte in.

 1. Trumps 'alternatieve feiten' doen verkoop George Orwells '1984' pieken

  Trumps 'alternatie­ve feiten' doen verkoop George Orwells '1984' pieken

  De manier waarop Donald Trump en zijn entourage de waarheid omtrent de omvang van het publiek bij zijn inauguratie naar hun hand zetten, roept bij velen herinneringen op aan het wereldbeeld dat George Orwell schetste in '1984', zijn roman uit 1949 rond het totalitaire regime en de alziende 'Big Brother'. Sinds Trumps adviseur de term 'alternatieve feiten' in de mond nam, is de verkoop van de literatuurklassieker enorm toegenomen.
 2. Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”
  3

  Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”

  Ze overleefden op appelsienen die ze bij hadden, kokosnoten die in zee waren beland en langs hun boot voorbij kwamen, en regenwater dat ze slim wisten op te vangen: twee mannen zijn na 29 dagen dolen op zee gered, in totaal waren ze 400 kilometer afgedreven. Opvallend: hoewel ze compleet verzwakt werden gered, vonden ze hun ongelofelijke avontuur niet eens zo heel erg. “Het was eigenlijk wel eens een leuke pauze van corona en zo”, getuigt één van hen.
 3. China komt mogelijk met nieuwe wet om ouders van “stoute kinderen” te straffen
  10

  China komt mogelijk met nieuwe wet om ouders van “stoute kinderen” te straffen

  In China komt er mogelijk een nieuwe wet om niet enkel stoute kinderen, maar ook hun ouders te straffen. Zo wil Peking ouders of voogden verantwoordelijk stellen indien hun kinderen zich slecht gedragen of misdaden plegen. “Er zijn veel redenen waarom adolescenten zich misdragen, en het gebrek aan opvoeding of een ongeschikte opvoeding zijn de grootste oorzaken”, aldus Zang Tiewei, de woordvoerder van het Nationaal Volkscongres.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.