Veganist klaagt Burger King in VS aan wegens bakken van veggieburger naast vleesproducten

De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' .
AFP De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' .
Phillip Williams is een veganist uit Florida die vindt dat zijn rechten zijn geschonden. Hij klaagt Burger King aan omdat hun volledig plantaardige ‘Impossible Whopper’ werd klaargemaakt op dezelfde bakplaat als de vleesproducten van de hamburgerketen.

Williams stelt dat de keten de ‘Impossible Whopper’ - de Amerikaanse tegenhanger van de vegetarische Rebel Whopper bij ons - in de markt zet als geen vlees bevattend, maar dat de plantaardige burger wel degelijk besmet kan geraken door vleesproducten die op dezelfde bakplaat worden bereid. Voor Williams maakt Burger King zo winst op een veganistisch product dat eigenlijk niet veganistisch is.

 “100% Whopper, 0% rundvlees” is de reclameslogan van Burger King om de ‘Impossible Whopper’ aan te prijzen. Op de Amerikaanse website voegen ze er nog aan toe: “Voor klanten die een vleesvrije optie verkiezen is op verzoek een bereidingsmethode zonder grillplaat mogelijk”.

Maar die kans kreeg Williams naar eigen zeggen helemaal niet toen hij in augustus de veggieburger in een filiaal in Atlanta bestelde. Hij beweert dat hij daardoor “financiële schade opliep”. Nog volgens de aanklacht zijn er verscheidene klanten die online gelijkaardige klachten hebben geuit.

De ‘Impossible Whopper’ is een gigantisch succes voor Burger King, weet CNN Business. De hamburgerketen haalde er de beste kwartaalresultaten in vier jaar tijd mee.

REUTERS
AP14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maarten Vermant

  Beste veganisten, wees consequent en verhuis naar een wereld waar geen vlees wordt gegeten. Op Mars is nog veel plaats en het is er 100 % veganistisch. Veel plezier.

 • Patrizia Drowaert

  Hoe lang gaat die hype duren van dat veganisme. Ga dan niet naar een fast-food keten waar alles ongezond is. En maak je potje thuis.

 • Philip Meys

  Ik zou mijn veggieburgers ook niet op dezelfde bakplaat als hamburgers willen gebakken krijgen. Net zomin als vleeseters hun vlees willen gebakken krijgen op een bakplaat waar daarvoor bv stoelgang op lag. Maar dan nog... die veggieburgers in burger King is voor flexitariers. Een veganist heeft daar niets te zoeken. Mij zie je daar iig nooit. Ik zou bv ook nooit een veggieburger in een slagerij kopen.

 • Andre Perneel

  Dat meneer de veganist zich maar bezig houd met zijn eigen bloed af te tappen om zijn bloedworst te maken wat nu de nieuwste rage schijnt te zijn onder die geestigs gestoorden ! Smakelijk !

 • Bert Boedts

  veganisten ,vegetariers ,pescanisten ,beginnen veel teveel noten op hun zang te hebben , is een pure snobistische rage om mee tukunnen lopen met die wereldverbeteraars , en wat met hun auto's ,gsm's,ipods ,tv ,eten die via vliegtuig of schip binnenkomt ,schoenen ,kleding uit slavenlanden ,uit pure indoctrinatie van die groene nit-wits ,begin ik weer vlees te eten ,ik ben niet modebewust weet ge