Veertienjarige rijdt met gestolen auto 156 km/u in Frankrijk

Archieffoto.
Shutterstock Archieffoto.
Een veertienjarige jongen is in de Franse gemeente Pellerin betrapt terwijl hij in een gestolen auto 156 kilometer per uur reed. Dat meldt de gendarmerie van het departement Loire-Atlantique.

“Bij een controleactie werd vorige zondag 156 km/u opgetekend (...) op een plaats waar maximaal 110 km/u mag worden gereden”, klinkt het op de Facebookpagina van de Franse rijkswacht. 

De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en dat kon ook niet: hij is 14 jaar oud. Bovendien was het voertuig gestolen.

In de Peugeot 206 zaten ook nog drie passagiers van 17, 18 en 19 jaar oud. Geen van de vier inzittenden van de auto stond bekend bij het gerecht.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marijke deruyck

    Slim bekeken van die van 17, 18 en 19 jaar. Ze reden allicht snel naar een Frans zwembad om zich nog tijdens openingstijd te kunnen ontspannen want ze hadden uitzonderlijk hun pas niet bij zich.

  • pol van de velde

    Ach, laat dat manneke toch doen en geef de eigenaar van het voertuig een zware boete om zijn auto te laten besturen aan een minderjarige. Justitie in verschillende landen van Europa is nu toch goed bezig.

  • Rudy Deglain

    De namen en de nationaliteit word weer goed verborgen gehouden. In groep,met gestolen wagen, politie jennen....... Het dagdagelijkse gedrag van meestal nieuwe Europeanen. En zolang justitie dergelijk uitschot niet deftig gaat straffen zal het alleen nog escaleren