Vechtscheiding loopt uit de hand: Linda (51) kampeert dagenlang in tuin van aanstaande ex, maar krijgt nu straatverbod

Het tentje waarin Linda Holtman sinds 25 december kampeerde.
Facebook Linda Holtman Het tentje waarin Linda Holtman sinds 25 december kampeerde.
Een Nederlandse die sinds eerste kerstdag kampeerde in de tuin van het huis dat ze vroeger betrok met haar aanstaande ex, is vanochtend vertrokken. Linda Holtman (51) wilde met haar winterse kampeertrip eindelijk, ‘face to face’, de echtscheiding afhandelen. 

Haar ex-partner woont nog steeds in het pand. De kortgeding-rechter besloot gisteren dat Holtman met ingang van 31 december om 12.00 uur ‘s middags vertrokken moest zijn uit het Friese Lippenhuizen, ook gaf hij haar een straatverbod. Dat moment wachtte ze niet af en keerde terug naar haar woonplaats in Zutphen (Gelderland). Alleen een vuurkorf op het gazon doet nog aan haar verblijf denken.

Met de actie wilde ze een gesprek met haar aanstaande ex-echtgenoot forceren. Twee jaar geleden verliet ze haar man en sindsdien woont ze in caravans, chaletjes en nu op een zolderkamertje.

Op Facebook laat Holtman weten dat het vertrek dubbel voelt. Enerzijds mag ze van de rechter niet meer over de zaak praten, anderzijds “heb ik voor mijn gevoel de zaak aan  het rollen gebracht en Nederland laten zien dat het beleid in dit land ook op dit gebied faalt”.

Over de afhandeling van de scheiding moet de rechter nog oordelen.

Facebook Linda Holtman23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefanie van Dijk

  Ze wil uitgekocht worden door haar ex die nu dus al 2 jaar de gezamenlijke woning en manege bezet houdt en medewerking weigert, ik kan goed begrijpen dat je dan ludieke acties onderneemt. Dat soort dingen moet toch echt sneller geregeld kunnen worden, wie wil blijven zitten koopt de ander uit of anders gaat er gewoon een plaat te koop op en de opbrengst door de helft. Als een rechter daar even een uurtje voor gaat zitten kan dat toch geregeld zijn!

 • Peggy Cornelis

  Scheiden beslist men zo maar niet 2 jaar en 9 maand geleden ben ik gevlucht men kinderen achter moeten laten. Beslissing hard en sterkste wint heeft meer dan 2 jaar geduurt. Ik heb up and dows gehad en werk gezocht en ik bloeide open. Je moet verder gaan met je leven en elke beslissing die je neemt. Maar om letterlijk om in tuin te kamperen ex neen. Pak je leven op zo en wees sterk. Maar uit ervaring weet ik als vrouw en zo zijn er mannen ook. Dat exen soms erg cru kunnen

 • Edith Bastiaensens

  Vechtscheidingen zijn dik beleg op de boterham van de advocaten. Wie slim is regelt zelf zijn scheiding, in België kan dat al jaren. Voor een paar 100 euro [kostprijs rolrecht en uittreksels geboorte aktes van alle gezinsleden] ben je binnen de drie maanden gescheiden.

 • Willem Van Grootven

  Er bestaat geen wetgeving betreffende het "werken en gezin combineren" mevr. de Waele, dat wordt onderling afgesproken. Dat veel vrouwen part time werken is hun vrije keuze. Ze weten nl. heel goed dat dat dat veel aangenamer is dan full time. Hoeveel vrouwen zouden er bereid zijn om de rollen om te draaien? En staan ze te springen om terug te gaan werken als de kinderen uit huis zijn? Ik dacht het niet.

 • Christien De Waele

  Wel ja Joost net daarom is het het beste voor iedereen dat er een klimaat moet zijn waarbij de vrouw ook kan gaan werken en niet zoals meestal voor 75% voor de kinderen kan zorgen. Waarom zitten in de grensstreek zoveel Nederlandse kleuters op onze scholen? Ik heb een dochter die ik het gelukkig uit haar hoofd hebben kunnen praten om naar Nederland te verhuizen, met haar Nederlandse vriend. Niet door fabeltjes maar door feiten die je kan vinden op de officiële sites van de Nederlandse overheid.