Varkentje Lilly mag op puppycursus

screenshot
Lilly volgt gehoorzaamheidsles op Hondenschool Consequent in het Nederlandse Toldijk. Netjes aan de lijn, op haar achterpoten staan en pootjes geven zit er al redelijk goed in. Niets bijzonders, denk je misschien, maar Lilly is een geen hond maar een varken.

De krulstaart kwispelt uitbundig. Inderdaad, net als bij honden meestal een teken van genoegen. Op het commando 'hoog' gaat ze op de achterpoten staan. "Varkens zijn heel gericht op vreten. Ze hebben niet zoals honden de wens om de baas te pleasen, het gaat echt om voer'', vertelt de Doetinchemse Jolyn Holtvluwer, eigenares van Hondenschool Consequent.

Intelligenter dan honden
Varken Lilly is negen maanden en 35 kilo. In een hondentuig mag ze meedoen aan de puppytraining in het weiland in Toldijk. Ze banjert wat onrustig rond, maar dat komt omdat ze berig is, vertelt eigenares Peggy van de Beek. Lilly verlangt naar een mannetjesvarken en let dan minder goed op. Maar in principe kan je varkens heel veel leren, ontdekt de hondentrainster ook. "Varkens zijn intelligenter dan honden, maar ze zijn ook eigenwijzer dan welk hondenras dan ook.''