Vader stuurt dubbelganger naar DNA-test om alimentatie te ontlopen

Thomas Kenny met zijn twee zonen
Facebook Thomas Kenny met zijn twee zonen
'Vader van het Jaar' zal Thomas Kenny (25) waarschijnlijk niet snel worden. Toen zijn minnares zwanger van hem was, probeerde hij haar eerst te overtuigen om het kind te laten aborteren. Hij drukte haar daarbij op het hart dat hij alles zou proberen om niet te hoeven betalen. Die belofte kwam hij alvast na, want hij stuurde een dubbelganger naar de DNA-test.

Kenny uit het Engelse Shirley liep tegen de lamp toen de moeder van zijn eerste twee kinderen ook een DNA-test onderging. Hij werd veroordeeld voor fraude, maar kon een gevangenisstraf ontlopen.

Rechter Philip Parker vatte Kenny samen als een "oneerlijke manipulator die uit winstbejag zijn kind wou verstoten". "Iemand anders een vals DNA-staal laten afleveren, getuigt van oneerlijkheid en manipulatie", ging de rechter verder. "Veel dieper kan je niet zakken", klonk het nog. Hoewel sommigen Kenny beschreven als een fatsoenlijke jongeman en een liefhebbende vader, bewijzen zijn daden volgens de rechter het tegendeel.

Thomas Kenny
Facebook Thomas Kenny

"Veel dieper kan je niet zakken."

Rechter Philip Parker

Onder enorme druk

Kenny's advocate Heidi Kubic zegt dat hij een grote fout heeft gemaakt, omdat hij bang was om zijn zonen uit zijn andere relatie te verliezen. "Hij stond onder een enorme druk. Er hing bovendien maandenlang een gevangenisstraf boven zijn hoofd", besluit de advocate.

Het is niet duidelijk hoeveel de fraude de staat zou gekost hebben, maar een minimum van 5.000 pond (7.000 euro) per jaar, gedurende 18 jaar, komt al zeker neer op 90.000 pond (124.000 euro). Nu de fraude aan het licht is gekomen, moet Kenny een compensatie van 885 pond (1224 euro) betalen bovenop 500 pond (691 euro) kosten.

Naar verluidt was het een collega/lookalike die in Kenny's plaats de DNA-test onderging.  De moeder van het kind wil niets meer met Kenny te maken hebben.