Vader pleegt samen met kinderen bankovervallen

Politie Ford Bend County

Samen uit, samen thuis is ook het credo van een gezin in de VS. Een vader pleegde er samen met zijn dochter en zoon bankovervallen. Het trio werd opgepakt en zit nu ook samen achter de tralies in Fort Bend County in de staat Texas.

Ronald, Hayden en Abigail Catt pleegden twee overvallen in hun thuisstaat Texas en vermoedelijk ook vijf in hun staat van afkomst, Oregon. De politie kon het trio identificeren aan de hand van bewakingsbeelden van de Community Credit Union in Katy. Volgens de sherrif waren Ronald Scott Catt (50) er samen met zijn twee kinderen, zijn 20-jarige zoon Hayden Scotte en zijn dochter van 18, Abigail 'Abby' aan het werk. Op de beelden is te zien hoe de zoon met een valse snor en een tweede, oudere man met zonnebril, pet en oranje hesje in de buurt van de bank rondhangen. Op andere beelden is dan weer te zien hoe ze met kleine schietwapens de bank binnenstappen en met een zak geld weer verlaten. Na die overval vonden de agenten de oranje hesjes terug. Even later vonden ze ook gestolen nummerplaten terug in de buurt van Katy. De nummerplaten werden gebruikt bij een andere overval in de buurt van Harris County waarbij de daders aan de slag gingen met dezelfde vermomming.

"Tijdens het bekijken van de beelden van de bewakingscamera's konden we de drie identificeren. Er zijn ook beelden waarop te zien is hoe de kinderen met de kredietkaart van hun vader de hesjes gingen kopen", aldus de sherrif. Ronald en Hayden werden samen opgepakt op een appartement in Katy. Abigail vloog een dag later achter de tralies. Na de ondervragingen verwittigde de politie de collega's in Oregon. Het trio wordt er verantwoordelijk gehouden voor vijf andere bankovervallen.