Vader maakt foto's van eigen kinderen en wordt pervert genoemd

Een 39-jarige man uit Groot-Brittannië zal misschien twee keer nadenken voor hij foto's maakt van zijn kinderen op openbare plaatsen. De man werd uit een pretpark weggejaagd nadat hij zijn eigen kinderen fotografeerde.

Gary Crutchley genoot samen met zijn vrouw en twee zoontjes van een dagje in het pretpark. Toen hij zijn zonen Cory en Miles plezier zag maken op de glijbaan, besloot hij het tafereel vast te leggen op foto.

Dat was zonder de omstaanders gerekend, want een vrouw stormde op hem af en probeerde hem het fotograferen te beletten. Ook andere mensen kwamen erbij staan en schreeuwden dat Gary moest stoppen.

Pervert
"Het was echt een rare situatie", vertelt Gary Crutchley, "Ik was mijn zoontjes van zeven en vijf aan het fotograferen toen een vrouw riep dat ik moest stoppen. Ze beweerde dat ik van eender welk kind foto's kon nemen en op het internet plaatsen. Ze noemde me een pervert. Ik denk dat wereld gek aan het worden is en dat de bezorgdheid van de ouders tegenwoordig overdreven is."

De familie verliet het pretpark en meldde het voorval bij de politie. Daar kreeg Gary te horen dat hij niets verkeerd had gedaan en het bij het juiste eind had.

Reglement
Volgens de moeder van de eigenares van de glijbaan hebben ze wel een regeling waarbij gevraagd wordt of mensen die foto's nemen kinderen op de glijbaan zitten hebben. "Als hun kinderen op de glijbaan zitten, dan is er geen probleem en mogen ze verder doen. Maar blijkbaar heeft deze vrouw het recht in eigen handen genomen." (ka)