Vader jaagt zoontje (4) in onderbroek door sneeuw

UNKNOWN
Jong geleerd is oud gedaan, zegt het stokoude spreekwoord, maar in deze tijden van Siberische koude doen onderstaande beelden nog meer rillen. Een Chinese vader probeert zijn vierjarig zoontje hard te maken door hem nagenoeg naakt de vrieskou in te jagen. Enkel gekleed in zijn onderbroek moet het arme jongetje de sneeuw en de bittere koude trotseren.

De vader zette een video online van zijn spartaanse opvoeding. De beelden zijn gemaakt rond de viering van het Chinese Nieuwjaar eind vorige maand tijdens een vakantie van het gezin in Amerika. Na een sneewstorm moet de kleuter gehuld in enkel zijn onderbroek de straat op. Zijn ouders moedigen hem luidkeels aan, alsof het een wedstrijd betrof. Het is choquerend om te zien hoe het verkleumde kind rood uitslaat van de kou en vervolgens huilend en bibberend smeekt om genade. Toch blijven zijn ouders onverbiddelijk en meedogenloos.

Prematuur
Op het internet regent het verontwaardigde reacties. Heel wat mensen spreken van pure kindermishandeling. De schaarse voorstanders van de methode van de vader wijzen erop dat het jongetje prematuur ter wereld is gekomen en dat de artsen na zijn geboorte voorspeld hadden dat hij zou opgroeien met geestelijke en lichamelijke beperkingen. Vastbesloten om de medische wereld ongelijk te geven, onderwerpt de vader zijn zoon sindsdien aan een streng trainingsprogramma om hem zo fit en sterk te maken. Of dat een excuus is om zijn kind zo op de proef te stellen, is zeer de vraag. (kh)

Laat ons in de reacties weten wat jullie ervan vinden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.