Ultieme wraak tegen slecht management: hele team stapt op

Getty Images
Sinds enkele restaurants van de Amerikaanse fastfoodketen Sonic in Ohio overgenomen werden, draait het daar blijkbaar vierkant. De klanten van het filiaal in Circleville botsten er deze week zelfs op een handgeschreven briefje aan het raam met een niet mis te verstane boodschap. “Waarschuwing: door vreselijk slecht management is de hele ploeg opgestapt.”

“Het bedrijf is verkocht aan mensen die geen fuck geven om iemand anders dan zichzelf”, schreef het team dat zijn collectief ontslag aanbood. “Excuses voor het ongemak maar wij weigeren te werken voor een bedrijf dat zijn werknemers als stront behandelt terwijl die alles gegeven hebben. We hebben zo lang zo hard gewerkt, maar nu zoeken we een betere plek op. Aan de nieuwe eigenaars: fuck you.”

Ook de restaurants van Ohio in Grove City en in Lancaster zagen hun personeel massaal de deur achter zich dichtslaan. In een e-mail naar de nieuwe eigenaars beschrijven ze de zaak als “het meest waardeloze bedrijf dat we ooit zagen”.

Sonic werd opgericht in 1953 en is een typische Amerikaanse drive-infastfoodketen met frieten, hamburgers en hotdogs op het menu. In heel de VS zijn er meer dan 3.600 filialen. De huidige crisis zou geen betrekking hebben op het hele bedrijf, maar op enkele restaurants waarvan de franchise overgenomen werd door SRI Operating Company. Zij voerden onder meer het minimumloon van 3,5 euro per uur plus fooien in. Sonic ontkent dat de lonen naar beneden gingen na de overname. Op Twitter krijgt het personeel dat opstapte alvast veel bijval.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Apatride

  Jurgen: Ik heb 8 jaar in hotels en restaurants in de VS gewerkt (aan de balie, als ober,....), Ik verdiende daar 3 keer meer dan in België, sommige dagen had ik 200€ aan fooien. Het zijn de fastfood ketens die het minst betalen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Horeca zijn de slechts betaalde jobs in de VS. Restauranteigenaars worden ginds rijk doordat ze hun personeel uitbuiten en hun loon laten betalen door de klanten bij wijze van fooi. Ze hebben in feite zo goed als gratis werkkrachten. Het is een systeem dat door en door rot is. Dat de volgende president daar maar eens iets aan doet.

 • Arne Van Gheluwe

  Staken is meestal beter omdat er dan nog verzoening mogelijk is. Nu zijn er enkel verliezers, maar als er geen andere optie is met het wel zo gespeeld worden en hopen dat ze beter werk vinden...

 • Albert De Vries

  Hier gaan we zien, de kip of het ei; de werknemers of de managers, wie een firma (en zo ook de winst) maakt

 • johanneke li

  tja, met onderaanneming zijn er meer gastjes die van de winst willen snoepen en moet er bespaart worden indien de prijzen niet stijgen; eerste slachtoffer is altijd het personeel! ik hoop dat die werknemers een betere job vinden!