Twitterrelletje rond "feministische" eigenares van koffiezaak met bediening in bikini

Carlie Howell aka Carlie Jo.
Facebook Carlie Howell aka Carlie Jo.
En plots zuigt Carlie Jo, de jonge eigenares van koffiezaak Bikini Beans Espresso in het Amerikaanse Kent, liters aandacht naar zich toe op het internet. Ze serveert dan wel al enkele jaren koffie aan haar klanten in de bijzondere outfit die de bikini voor zo'n gelegenheid toch wel is, pas nu haalt ze de internationale pers.

Waarom de bikinimeisjes, die dus al een hele poos soms zelfs nog schaarser gekleed koffie schenken, plots zo hot zijn op het net, is niet helemaal duidelijk. De Britse tabloids pakten er mee uit en de New York Post nam de berichtgeving over.

Maar het koffiehuisje van Carlie Jo, Bikini Beans Espresso in de staat Washington, werd blijkbaar verward met een gelijknamige zaak in Arizona, waarvan de eigenares als feministe bestempeld werd. Omdat op de website van de miniketen met twee filialen in Arizona staat: "Wij willen vrouwen de kracht geven zichzelf te zijn en zich daar goed bij te voelen". Een streven dat anderen, onder wie politici, dan weer niet meteen vinden passen bij dit soort 'businessmodel'.

Carlie Jo beweert op Twitter dat haar zaak in Kent in de Amerikaanse staat Washington - bedacht met vijf sterren op Yelp - wel degelijk de originele is en stelt voor dat de twee Bikini Beans Espresso-zaken in de staat Arizona maar van naam moeten veranderen. Carlie Jo distantieert zich ook hevig van de "feministische shit" van haar collega in Arizona.

Facebook
Ook in Tempe in de staat Arizona wordt de koffie in bikini geserveerd.
Facebook Ook in Tempe in de staat Arizona wordt de koffie in bikini geserveerd.
When you focus on problems, you have more problems. When you focus on possibilities, you have more opportunities #thinkpositive #positivethoughts #possibilities #opportunities #inspire #empower #bikinibeans #espresso #Phoenix #downtownphoenix #coffee #barista
Dit is de originele Bikini Beans Espresso, volgens Carlie Jo.
Facebook Dit is de originele Bikini Beans Espresso, volgens Carlie Jo.