Twee politiewagens botsen op elkaar in lege straten van Milaan

Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan.
Facebook ‎Fabrizio Hennig Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan.
In de compleet verlaten straten van Milaan zijn twee politiewagens er in geslaagd om op elkaar te knallen. Het opmerkelijke beeld ging meteen viraal in Italië. Het land is volledig in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gelukkig vielen er geen gewonden. Of de agenten achter het stuur iets kwalijk te nemen valt, is te betwijfelen. Beide wagens waren een scooter aan het achtervolgen. De bestuurder daarvan probeerde iets te stelen uit een auto, maar was op heterdaad betrapt. De scooter haalde aan hoge snelheid gevaarlijke manoeuvres uit. In een poging hem zeker niet kwijt te spelen, botsten de twee achtervolgende politiewagens op elkaar.

De bestuurder (45) van de scooter werd verderop ingerekend door een derde patrouille. Zijn brommer bleek gestolen. 

Italië is al sinds 10 maart in lockdown. Mensen die zich niet houden aan de regels rond de lockdown, riskeren boetes tussen de 400 en 3.000 euro. Wie positief test op het virus en de verplichte thuisquarantaine negeert, riskeert zelfs een gevangenisstraf tot vijf jaar. 

Lees ook:

Italiaanse priester (71) geveld door coronavirus schenkt beademingsapparaat aan jongere patiënt en overlijdt

Italië weet zich geen raad met de doden (+)

Indrukwekkende colonne legertrucks voert doodskisten weg in Italiaanse stad Bergamo
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gilberte De Donder

    Jongeren,die zich in deze tijden misdragen, misdragen zich meestal in het dagelijkse leven ook . Ik maakte het vorige week mee en durf mijn kot bijna niet meer uit. Proficiat aan allen die hiertegen drastisch optreden. Jullie redden er mensenlevens mee, misschien ook van die amokmakers. Ik wil trouwens iedereen danken bij deze massale solidariteit en hulpvaardigheid, nu die enkelen nog over de streep krijgen.

  • maarten anthonis

    Zonder pardon de dief 5 jaar vastzetten