Twee meloenen in Japan geveild voor recordbedrag van 41.000 euro

De Yubari-meloen is een delicatesse in Japan.
thinkstock De Yubari-meloen is een delicatesse in Japan.
Het Japanse oogstseizoen is eind vorige maand in Sapporo ingezet met een recordveiling. Twee Yubari-meloenen gingen er van de hand voor maar liefst 41.000 euro. De gelukkige koper was een bedrijf dat voor het eerst mee bood. Het vorige record stond op ruim 26.000 euro.

De meloenen die in Yubari gekweekt worden, zijn gegeerd om hun sappige, oranjekleurige vlees en hun zoete smaak. Prijzen variëren doorgaans tussen 30 en 80 euro per stuk. Japanners geven ze vaak als geschenk aan elkaar.

Het was op 24 mei Pokka Sapporo Food & Beverage Ltd., een firma uit Tokio maar opgericht in Sapporo, die het hoogste bod deed op de veiling. Het bedrijf besloot mee te bieden om de tiende verjaardag van hun bruiswater met meloensmaak in de verf te zetten.

Landbouwproducten worden in Japan bij het begin van het oogstseizoen aan astronomische prijzen verkocht, meer als trofee dan voor de vruchten zelf. Zo wil de drankenhandelaar die met de Yubari-meloenen aan de haal ging ze eerst tentoonstellen op de luchthaven Nieuw-Chitose op het Japanse eiland Hokkaido en in het indrukwekkende stadion Sapporo Dome. Daarna zullen hun kleur en smaak gebruikt worden om nieuwe producten te ontwikkelen.

Vorig jaar sneuvelde ook al het record. Toen werd er 3,2 miljoen yen (ruim 26.000 euro) geboden.
afp Vorig jaar sneuvelde ook al het record. Toen werd er 3,2 miljoen yen (ruim 26.000 euro) geboden.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lindekens

  Dat doen we her inderdaad ook, met de eerste mosselen, garnalen, aardbeien, asperges, ... waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Niks mis mee.

 • Carlos Matos

  doen wij toch ook, maar dan met mosselen of garnalen

 • Kelly Verlinden

  Mooi : ) Als je geld hebt als bedrijf dan is dit kleingeld als investering en prestige in die regio.

 • Polutnik Ronald

  Ik zou maar maximum 5€ bieden.

 • klaus Barschow

  Waar zijn ze mee bezig , onnozelaars....