Twee 7-jarigen seksueel misbruikt door klasgenootje

Twee 7-jarige kinderen van de openbare basisschool 't Prisma in het Nederlandse Rijswijk zijn ernstig seksueel misbruikt door een leeftijdsgenootje. De seksuele handelingen vonden plaats in de toiletten van het schoolgebouw. Het jongetje, een klasgenootje van de slachtoffertjes, zit inmiddels thuis. Dat meldt De Telegraaf.

Vriendjes
De zedenzaak kwam aan het licht toen de bevriende slachtoffertjes, een jongetje en een meisje, thuis zachtjes zaten te praten over wat voor gruwelijks er op school met hen was gebeurd. De moeder van een van de kinderen - die van het betrokken klasgenootje de opdracht hadden gekregen niks over de seksuele handelingen te zeggen - ving het gesprek toevallig op. De schoolleiding werd vorige week maandag 's ochtends vroeg onmiddellijk op de hoogte gebracht van het onzedelijke gedrag tussen de nog zeer jonge scholieren en kwam meteen in actie.

Afschuw
Volgens een betrouwbare bron gaat het om zeer ernstige feiten, die bij alle betrokkenen voor een golf van afschuw hebben gezorgd. Hoelang het seksueel misbruik al aan de gang was, is niet bekend. De ouders van de 175 leerlingen zijn afgelopen week middels een brief op de hoogte gebracht. De directie heeft inmiddels al een groot aantal verontruste ouders op de stoep gehad. In een reactie laat de schoolleiding weten dat alle docenten volledig lamgeslagen zijn door wat er is gebeurd.

Begeleiding
"In deze zaak zijn er alleen maar slachtoffers. Alles wat we nu kunnen doen, is iedereen zo goed en professioneel mogelijk begeleiden", zegt directeur Aike Reits aangeslagen. Inmiddels heeft de school in samenwerking met de GGD en het Advies en Meldpunt Kindermishandeling een informatieavond belegd. (hlnsydney/kh)