Trumps woordvoerder ziet overal 'fake news': "De president heeft helemaal geen badjas"

President Trump in het Witte Huis.
reuters President Trump in het Witte Huis.
"President Trump heeft helemaal geen badjas." In een nieuwe aanval op de media, heeft Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer zich weer van zijn beste kant laten zien: hij bestempelde The New York Times als 'fake news' en antwoordde volledig naast de kwestie.

Vanmorgen verscheen er in de krant een artikel over de groeiende onrust in het Witte Huis. "Als Mr. Trump geen tv aan het kijken is in zijn badjas of aan de telefoon hangt met oude campagnefinancierders of -adviseurs, gaat hij soms op wandel om de omgeving van zijn nieuwe huis te verkennen", schreef The New York Times op basis van interne bronnen.

"De president is zich duidelijk bewust van het beleid dat het Witte Huis verlaat met zijn naam erop", counterde Spicer.

Toen hij gevraagd werd naar de juistheid van het artikel, antwoordde hij: "Dat verhaal staat zo vol leugens en fouten, dat ze zich zouden moeten verontschuldigen bij de president", zei Spicer. "Het is onaanvaardbaar om dergelijke journalistiek of "zogenaamde" journalistiek te zien. Dit is de definitie van fake news."

"Ik denk niet dat de president een badjas bezit. Hij draagt er alleszins geen"

Sean Spicer, woordvoerder Witte Huis

Wanneer journalisten dan vroegen over welke feiten hij het dan had, antwoordde Spicer: "Ik denk niet dat de president een badjas bezit. Hij draagt er alleszins geen."

Op Twitter doken al snel foto's op van een jongere Trump in badjas. Er dook zelfs een Twitteraccount @POTUSBathrobe op, die tweette: "Oh, ik besta."

Dana Bash, politiek journalist voor CNN, reageerde verontwaardigd op het antwoord van het Witte Huis. "Gaat het hier nu echt over?", vroeg ze zich af in de studio van de zender.

"Hij zou de media niet elke keer moeten aanvallen als ze iets schrijven dat hem niet aanstaat, maar hij heeft de vrijheid om dat te doen. Zo hebben wij ook de vrijheid en verantwoordelijkheid om verslag uit te brengen over wat er in dit land gebeurt", aldus Bash. "Maar komaan, op een bepaald moment gaan zelfs de mensen die hem steunen dit beu worden en zeggen: we willen dit niet meer horen, doe gewoon je job."