Trump post foto van zichzelf als Rocky, en niemand weet wat hij ermee bedoelt

President Donald Trump postte een foto op Twitter, waarop zijn hoofd werd gefotoshopt op het lichaam van filmpersonage Rocky Balboa.
Twitter President Donald Trump postte een foto op Twitter, waarop zijn hoofd werd gefotoshopt op het lichaam van filmpersonage Rocky Balboa.
Amerikaans president Donald Trump stuurt wel vaker opmerkelijke tweets de wereld in, maar dit keer deed de Amerikaanse president wel heel erg veel wenkbrauwen fronsen: hij postte een foto op Twitter, waarop zijn hoofd was gefotoshopt op het lichaam van een gespierde Rocky Balboa, gespeeld door Sylvester Stallone in de film ‘Rocky III’.

Momenteel geniet de 73-jarige president van een vakantie ter gelegenheid van Thanksgiving, in Mar-a-Lago, zijn golfresort in Florida. De president is het wel gewoon dat zijn beeltenis uit spot bewerkt wordt, maar dit keer was het Trump zelf die een gefotoshopt beeld deelde. 

Bij de fotocompilatie stond echter geen bijschrift. Iedereen heeft er dus het raden naar wat hij er precies mee wil zeggen. 

In een paar uur tijd kreeg de foto ruim 350.000 likes en zeker 90.000 reacties. Uiteraard duurde het niet lang voor Twitter de draak begon te steken met het beeld. Een opmerkzame Twitteraar merkte op dat de bewerking wel heel erg ver van de realiteit ligt. En voegde ter vergelijking prompt een foto van Trump toe in een niet erg flatterende golfpolo. 

Er waren ook veel grappen over Rusland. In de ‘Rocky’-films komt Balboa tegenover een Russische tegenstander te staan, die zogezegd niet te verslaan is. Toch slaagt Rocky erin te winnen. Twitteraars merken op dat dat zowat het tegenovergestelde is van wat Trump doet.

Anderen merken dan weer fijntjes op dat het beeld boekdelen spreekt over wat voor leider Trump eigenlijk is. Zo vergeleek een Twitteraar de foto met een filmpje van bondskanselier Angela Merkel, die ongeveer gelijktijdig een ernstig filmpje had gedeeld over vrije meningsuiting in het digitale tijdperk. 

De Britse presentator Pierce Morgan veranderde na de post van Trump zijn Twitter-profielfoto in een pinguïn met daarop zijn eigen hoofd. Morgan trakteerde de Trumpfoto op twee lachende emoticons, die vervolgens een retweet kregen van ‘The Donald’. “Ik ben waarschijnlijk de eerste persoon in de geschiedenis die de president van Amerika twee emoji’s liet retweeten”, aldus Morgan.

Twitter/@piersmorgan

‘Prachtige borst’

Tijdens zijn optreden in Florida maakte Trump volgens media in de VS een krachtige indruk. En merkte hij op dat zijn leeftijd geen enkel probleem is voor een herverkiezing. Volgens Trump vroeg een arts hem onlangs tijdens een medisch onderzoek zijn ‘prachtige borst’ te tonen. “Hij zei: trek uw shirt uit en laat die mooie borstkas maar eens zien. De dokter reageerde met de opmerking dat hij er nog nooit zo één had gezien.”

Algemeen wordt aangenomen dat de opmerkelijke tweet een staaltje zelfspot van Trump is. Recent werd bekend dat hij een BMI (body mass index) van 30,4 heeft, wat betekent dat hij volgens de geldende maatstaven een tikkeltje zwaarlijvig is.

__

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Momenteel geniet de 73-jarige president van een vakantie ter gelegenheid van Thanksgiving, in Mar-a-Lago, zijn golfresort in Florida? Nee, Trump was in Afghanistan bij zijn favorieten mensen, de Amerikaanse soldaat...

 • richard Siegfried

  Als men eerlijk is plaatst men dit ook zekers. Deze is gefotoshopt door demonstranten in Hong Kong omdat zij achter President Trump staan. President Trump ondertekende tegen de wil van Beijing de Hongkong wetten. Hong Kong protesters wave Trump-Rocky photos at rally hill.cm/PtO47ZJ

 • Chris Devlaeminck

  Wat hij hiermee bedoelt is dat hij veel kan incasseren en niet klein te krijgen is. Hij wordt zeker herverkozen.

 • Tom Bombadil

  Wesse Goed gezegd! Terwijl de democraten denken hem klappen uit te delen, met oa impeachment, vallen ze in hun eigen put. Heel goed gezien dus!

 • Tom Bombadil

  Wat er achter zit zullen de anons wel decoderen, al de rest is propaganda, we moeten het maar weer slikken. Trump blijft terwijl het ene na het andere verwezelijken, voor het volk.