Trein vertrekt 25 seconden te vroeg, Japanse spoorwegmaatschappij verontschuldigt zich voor "onvergeeflijke fout"

AFP
Stiptheid is in Japan ontzettend belangrijk. Een Japanse spoorwegmaatschappij verontschuldigde zich officieel bij de reizigers nadat een trein 25 seconden te vroeg vertrok. "Een onvergeeflijke fout", aldus het bedrijf. Momenteel wordt er naar een oplossing gezocht om een gelijkaardige situatie in de toekomst te verhinderen.

7 uur en exact 12 minuten. Dat is het tijdstip waarop de bewuste trein in het station Notogawa moest vertrekken. De machinist dacht dat de trein om 7 uur en 11 minuten moest vertrekken. De man zag geen reizigers meer op het perron, dus besliste hij de deuren te sluiten en te vertrekken. Daardoor vertrok de trein 25 seconden te vroeg uit het Japanse station.  

Enkele reizigers die net op het perron kwamen aangelopen, dienden een klacht in. Ze misten hun aansluiting, waardoor ze zes minuten moesten wachten op een volgende trein. Sommigen kwamen daardoor te laat op school of op het werk. Iets wat in Japan niet zomaar door de vingers wordt gezien.

"Het grote ongemak dat we hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk", zegt de spoorwegmaatschappij in een persbericht. "We gaan nu ons gedrag evalueren om te voorkomen dat zoiets opnieuw zou gebeuren."
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • duncan Mac Sporran

  Oplossing, de ganse mikmak van de door de staat vetbetaalde graaiers buiten en een ploeg Japanners binnenhalen en ja nog alles zo rap mogelijk privatiserenen alles uit de handen van de maffiosi vakbonden !

 • Jan De Smet

  Welke oen komt nu de laatste 30 seconden aan om te gaan werken ?

 • ralph ERNST

  Diegene welke dit te zot voor woorden vindt, kent niets van Japan. Stiptheid zoals zo veel andere dingen maken nu één maal deel uit van hun cultuur Daar kunnen wij maar van dromen !

 • Laurens Kwanten

  Ocharme normaal gezien mag je pas je geld terug vragen na 30 seconden vertraging maar te snel gebeurt ook niet vaak denk ik dan. Wel mooi dat het zelden voorkomt. Zouden ze hier beter iets van leren.

 • Line Breemersch

  daar kan de nmbs nog iets van leren....