Trein door vandalen langs één zijde volledig zilver gespoten

De zilveren trein werd aangetroffen in Wormerveer, op enkele tientallen kilometers van Amsterdam.
Michel Schermer De zilveren trein werd aangetroffen in Wormerveer, op enkele tientallen kilometers van Amsterdam.
Vandalen hebben in Nederland een trein bijna volledig zilverkleurig gespoten. Eén zijde van de trein werd wellicht ‘s nachts over een lengte van tientallen meters en acht treinstellen bespoten, van boven tot onder. Ook de ramen en deuren zijn helemaal zilver.

De trein werd gisterochtend zo aangetroffen in Wormerveer, dat tussen de stations van Zaandam en Alkmaar in ligt, enkele tientallen kilometers boven Amsterdam. De graffitispuiters kwamen vermoedelijk bij de trein door een hek te forceren. Bij dat hek lagen twee kartonnen dozen, twee handschoenen en 15 lege spuitbussen met zilverkleurige verf. 

De Nederlandse Spoorwegen lieten de trein inmiddels overbrengen naar een rangeerterrein, zegt een woordvoerder. Daar laten ze de trein weer schoonmaken. De politie is gecontacteerd over de feiten.

De spuitbussen
Michel Schermer De spuitbussen
De andere kant van de trein.
Michel Schermer De andere kant van de trein.
De zilveren trein in Wormerveer
Michel Schermer De zilveren trein in Wormerveer
Michel Schermer

In het station Utrecht Centraal werd dinsdag ook al een trein gefotografeerd die voor een groot deel onder de verf zat. Het zou gaan om de intercity naar Den Haag. Een intercity met daarop exact dezelfde graffiti-patroon werd gisterenavond vastgelegd in Enschede. Onbekend is of het om dezelfde trein gaat, of dat er twee treinen met dezelfde beschildering door Nederland rijden. 

Bekijk ook: Luchtbeelden tonen prachtig kunstwerk