Het lachende vliegtuig
Volledig scherm
Het lachende vliegtuig © Airbus

Transport met een smile: is dit het 'vriendelijkste' vliegtuig ter wereld?

Het ziet eruit als een melige grap van een vliegtuigontwerper, maar de nieuwe Beluga XL van Airbus is levensecht. Het uit de kluiten gewassen vrachtvliegtuig in de vorm van een guitige witte dolfijn (beluga) heeft inmiddels de fabriekshal in Toulouse verlaten. De eerste vlucht volgt deze zomer. 

4 reacties

 • René Mertens

  4 jaar geleden
  Nog wat meer gigantische vervuiling. En dat zit madam Schouwvlieg te zeveren over een blokske hout dat mensen opstoken om zich te verwarmen.
 • Jurgen Van Den Bergh

  5 jaar geleden
  Als je eens een Super Guppy in het echt wil zien, er staat er eentje geparkeerd buiten aan het museum van de Davis-Monthan Air Force Base in Tucson, Arizona. Een aanrader voor vliegtuigfanaten. En als je er dan toch bent, schrijf je dan ook in voor de Boneyard Tour op de actieve basis.
 • Raymond Van gucht

  5 jaar geleden
  De Antonov is niet russisch ,het is een vliegtuig gemaakt en ontwikkeld in oekraine!
 • Bert D'Hondt

  5 jaar geleden
  De "Beluga" bestaat al sinds de jaren '90 als opvolger van de Super Guppy, maar dan op basis van een Airbus A300. De Beluga XL ziet er min of meer hetzelfde uit, maar dan op basis van een Airbus A330 en is bijgevolg ook weer wat groter...
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.