De bouw van de replica.
Volledig scherm
De bouw van de replica. © AFP

Tot dezelfde deurklinken toe: Chinezen bouwen exacte replica van Titanic. Op 1.000 km van de zee

Hij zal de zee niet zien of zinken, maar de Titanic herrijst. Op het Chinese platteland wordt een levensgrote replica gebouwd die toeristen moet ontvangen in een themapark gewijd aan het mythische schip.

13 reacties

 • Lema Hosme

  1 maand geleden
  Hoeveel inkom gaan ze vragen? 20€ per kop? En dat aan 5 miljoen toeristen per jaar? Dat wilt zeggen dat je ELK jaar op maximale capciteit moet draaien om na 12 jaar je investering terug te krijgen. Exclusief loonlast, onderhoud en stroom voor het park. Als je maar 2 miljoen toeristen krijgt per jaar duurt het dus 30 jaar… lijkt me niet levensvatbaar, zeker niet de inkomprijs van 20€ in China
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Die zijn slimmer die laten het schip niet varen. Ze weten dat het zal zinken. Misschien zal het nu het eerste schip zijn dat in de grond zakt. Dat zou nogal wat zijn he, eerst de zee en nu de grond. Dat kan he Als ze het bouwen op een zinkgat.
 • johanneke li

  1 maand geleden
  een kopie van een kopie van een kopie...komt geen volk op af, of het moet hun eigen volk zijn, goe zot wie daar zoveel geld insteekt... vooral grappig hoe ze het zogezegd historisch willen laten lijken, maar ondertussen de muziek van de film afspelen, als ze echt historisch willen zijn dan spelen ze retro-muziek uit het jaar dat het schip is gezonken, want dat was de echte muziek die je misschien op de boot kon horen! ach ja met de hopen buitenlands geld in chinese handen doen ze hun zin...
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Stel je voor, dat bij ons in een soort disney land. Je kunt het bezoeken, blijven eten, blijven slapen, blijven dromen en boeken schrijven. Zo'n exacte replica zou ik zeker bezoeken en zo getrouw dat je bijna zou kunnen zeggen; ik was daarbij !
 • Walter De Weirdt

  1 maand geleden
  Wie koopt al ons staal op? Juist ja,China! Voor replica's mogen wij voor al ons staal meer betalen...