Tot 15 jaar cel geriskeerd voor dansje met twerkende meisjes

Een populaire dansvideo op YouTube met een groep meisjes kan een dansschool nog zuur opbreken. De eigenares en lesgevers van de school riskeren tot vijftien jaar gevangenis in het Rusland van Poetin. De lokale autoriteiten van de stad Orenburg zijn immers niet opgezet met de twerkende meisjes.

De video met als titel 'Winnie-the-Pooh en de bijen' werd al meer dan acht miljoen keer bekeken. Toch is niet iedereen zo enthousiast over de twerkende bijtjes. Een comité onderzoekt nu de populaire beelden van "de twerkende minderjarige meisjes in weing verhullende pakjes."

De ombudsman voor kinderen van het Kremlin noemde het YouTubefilmpje al "vulgair en beledigend". De regionale aanklager laat weten dat er een onderzoek gevoerd wordt naar alle activiteiten die aangeboden worden door het jeugdcentrum dat onderdak biedt aan de dansschool. De burgemeester van Orenburg heeft intussen de ouders van de meisjes opgeroepen om hun kinderen te laten deelnemen aan "meer respectabele dansjes". "We hebben respectvolle etnische dansen en die moeten aangeleerd worden. We leven in Rusland en hier moeten onze nationale dansen gekend zijn."

Intussen hebben de lokale autoriteiten een onderzoek geopend naar alle dansscholen in Orenburg op zoek naar "gelijkaardige incidenten". De choreografen krijgen alvast de raad om op een moreel verantwoorde manier aan het werk te gaan met kinderen. Volgens een woordvoerdster van Orenburg werden de twerkinglessen op vraag van de meisjes en hun ouders ingevoerd in 2014 maar "na het zien van de voorstelling zijn de ouders minder enthousiast geworden." Angelika Linkova laat verder nog weten dat de Kredo dansschool het voorwerp van onderzoek geworden is en dat als er sprake is van "wulpse acties" met minderjarigen de verantwoordelijke(n) tot vijftien jaar cel riskeren. "De leraars en eigenares van de dansschool worden ondervraagd en de meisjes en hun ouders worden geïdentificeerd." De dansschool die ook lapdance aanleert, was niet bereikbaar voor commentaar. Intussen werd de website van Kredo offline gehaald.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.