Toneelgroep repeteert stuk 'Jihad' in trein: acteurs opgewacht door 30 terreuragenten

Photo News

Vier Belgische toneelspelers die het toneelstuk 'Jihad' nog even in de trein naar het Franse Troyes doornamen, zijn ingerekend nadat groot alarm was geslagen. 

Zeker dertig agenten gespecialiseerd in terreurbestrijding wachtten de acteurs op in het geheel ontruimde station van Troyes. De acteurs zaten in de trein naar die stad toen ze het stuk 'Jihad' van Ismaël Saidi oefenden, meldden Franse media vandaag.

Een treinreiziger moet dit zo overtuigend in de oren hebben geklonken, dat de politie is gebeld. De autoriteiten vreesden een aanslag. Het misverstand kon gelukkig snel worden opgehelderd. Maar door de ophef misten de toneelspelers wel een debat in een middelbare school waar ze voor waren uitgenodigd. De autoriteiten hebben verklaard dat ze niet overdreven, maar gezien de gemelde dreiging geen andere keus hadden dan het station te ontruimen en speciale eenheden in te zetten.

Belgisch regisseur schreef het stuk 'Jihad'
AFP Belgisch regisseur schreef het stuk 'Jihad'3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marnix Malone

    Binnenkort word je ingerekend omdat je een explosieve blik in je ogen hebt.. Massahysterie..het is en blijft een raar gegeven.

  • mieke jansens

    niet slim van dit toneelgezelschap

  • Jan De Smet

    Het is me wat met die 'belgische' toneelspelers...