Toeristen zien glazen platform onder zich 'barsten'

AP
Het is de nachtmerrie van elke toerist in de Willis Tower in Chicago: de vrees dat het glazen platform het op bijna 400 meter hoogte zal begeven. Voor een familie uit de staat Californië werd die vrees woensdagavond bijna werkelijkheid toen er zich barsten vertoonden in de bovenste laag van het glas. Gelukkig kwam iedereen er met de schrik vanaf.

Alejandro Garibay was samen met zijn familie een van de laatste bezoekers die het uitkijkplatform van de Willis Tower in Chicago bezocht op woensdagavond. Terwijl ze op het glazen platform een foto namen, zag (en hoorde) hij samen met zijn broer en twee neven het glas 'breken'.

Ironisch genoeg hadden de toeristen net daarvoor nog te horen gekregen dat het platform meer dan vijf ton kan dragen en zo goed als onbreekbaar is. "Het was een van de gekste momenten uit mijn leven", bekende Garibays neef, Antonio Saldana. "Ik dacht dat ik erdoor zou zakken." Garibay verwittigde het personeel en iedereen werd geëvacueerd.

Geen gevaar
Een woordvoerder verklaarde later dat het de bovenste berschermlaag was die barstte en dat de vier glazen platformen tijdelijk gesloten werden voor een routine-inspectie. De bezoekers waren op geen enkel moment in gevaar.

De laag die barstte beschermt drie lagen glas van elk bijna 4 centimeter dik. "Dit gebeurt af en toe omdat we dit zo ontworpen hebben", aldus woordvoerder Bill Utter tegenover The Chicago Sun Times. Het zou dan ook niet de eerste keer zijn dat deze beschermlaag barst, vaak omdat mensen een scherp voorwerp in hun zak hebben dat krassen maakt aan het oppervlak.

AP