Toeristen in Zuid-Frankrijk klagen over luidruchtige krekels: "Burgemeester, geef ons insecticiden"

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
De burgemeester van Le Beausset, in de Provence, kreeg de afgelopen weken verschillende klachten van toeristen. Het gezang van "luidruchtige" krekels zou naar verluidt hun rustgevende vakantie verstoren. Ze vroegen de burgemeester of hij niet kon ingrijpen. "Stel insecticiden ter beschikking, zodat we die beesten kunnen bestrijden", klonk het.

Georges Ferrero, de burgemeester van Le Beausset, vond de klachten van de toeristen zo absurd dat hij zijn verhaal vertelde aan de lokale pers. Volgens de burgemeester beweerden de toeristen dat ze elkaar niet meer konden horen door het veel te luide gezang van de diertjes. Vervolgens vroegen ze Ferrero om "iets te doen", zoals insecticiden uitdelen. 

Volgens de inwoners van het dorp in de Provence is "het zingen van de cigales" deze zomer iets luider dan anders, maar de diertjes met insecticiden bestrijden is voor de burgemeester een brug te ver. "Dit verbaast me. Als jullie naar het zuiden komen, weten jullie dat hier krekels zijn. Daar zijn we trots op!", aldus Ferrero. 

"Toeristen in het zuiden van Frankrijk zijn vaak hoogopgeleid, kennen hun talen en weten van wanten. Voor de plaatselijke bevolking betekent hun komst stress en drukte. Het gaat meestal maar om een minderheid van toeristen, maar zelfs dan is wrevel niet uit te sluiten. Het Front National heeft een sterke positie in de Provence. Het zal niet enkel aan het toerisme liggen, maar het speelt wel mee. Ze voelen zich ongemakkelijk bij een evolutie die ze moeten ondergaan", zei Hendrik Vos vandaag in 'De wereld vandaag' op Radio 1. 

"Stel je maar eens voor dat Japanners het beleid in Brugge zouden dicteren. Of dat Nederlanders de beiaard van Gent te luid vinden", besluit Vos.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Gloden

  Dat ze dan thuisblijven he.

 • Fred Debroek

  Is een cigale een krekel? denk het niet. Cigales beginnen uit te komen rond 15 juni en je zal ze horen tot ongeveer 20 augustus. Ze leven eerst jaren in de grond, nadien slechts 3 weken. Het lawaai dat ze maken geeft de zuiderse sfeer. Zij dat daar problemen mee hebben blijven beter in hun kot.

 • Marco Maerten

  Theo Deweerdt,ik kan je enkel maar hierin bijtreden...het zou beter zijn dat ze daar beginnen met toeristiciden.

 • Danny Debusscher

  Ze willen bewijzen dat ze hoogopgeleid zijn. Het is inderdaad onmogelijk om zo dom geboren te worden, lang voor gestudeerd. Door hun vele studies nooit in het echte leven gestaan (gesponserd door mama en papa) en willen diezelfde levenstijl houden. En wat voor "nuttigs" of "logisch" doen ze voor hun overbetaalde job?

 • Johan Vervaeck

  Niets is aangenamer of een omgeving vol muziek van ronkende krekels in de zomer. In een tent, en overdag wat soezen in de schaduw in het Zuiden van Frankrijk, heerlijk! Dan pas heb je echt dat fantastisch gevoel dat je in het Zuiden bent.