reuters
Volledig scherm
© reuters

Toename scheidingen in Indonesië te wijten aan duivensport

Het aantal aanvragen tot scheidingen neemt toe in Indonesië en dat zou onder meer te wijten zijn aan de liefde van de mannen voor hun duiven.

 1. IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond
  Play
  2

  IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond

  Verhuizen is op zichzelf al een stresserend gebeuren. Laat staan dat je ook het huis zelf doodleuk verhuist én dat nog eens over het water ook. Toch is dat exact wat Daniele Penney en haar man Kirk hebben gedaan. En het waren de afgebeten nagels meer dan waard. Nu staat het ultieme droomhuis van de Canadese op het plekje van haar dromen in plaats van dat het gesloopt wordt. En wat een uitzicht!
 1. Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden
  1

  Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden

  Een groep sikhs in Canada heeft twee wandelaars op een inventieve manier kunnen redden. Zo gebruikten de mannen hun tulbanden als touwen om de hulpeloze wandelaars uit de woeste rivier te helpen. “Het sikhisme (een gods­dienst met in­vloe­den uit zo­wel het hin­doeïs­me als de is­lam), leert ons om mensen te helpen op elk mogelijke manier... zelfs met onze tulband”, aldus een van de sihks.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Bosniër bouwt draaiend huis om echtgenote te plezieren: “Nu kan ze zelf kiezen wat ze ziet als ze door het raam kijkt”
  7

  Bosniër bouwt draaiend huis om echtgenote te plezieren: “Nu kan ze zelf kiezen wat ze ziet als ze door het raam kijkt”

  In de gemeente Srbac in Bosnië-Herzegovina had de 72-jarige Vojin Kusic onlangs wel een erg speciale verrassing voor zijn vrouw. De man bouwde namelijk een ronddraaiend huis. Op die manier kan zijn echtgenote Ljubica nu kiezen wat ze ziet wanneer ze uit het raam kijkt. Kusic heeft het huis helemaal zelf ontworpen en bouwde het met behulp van de elektrische motoren en wielen van een oud militair voertuig.