Tiener wilde bloedbad op school aanrichten en via livestream uitzenden

De FBI heeft de 19-jarige Patrick Joseph Hudson gearresteerd nadat hij via het internet had laten weten dat hij van plan was om schoolkinderen te vermoorden. Hudson zou na de moorden naar eigen zeggen zelfmoord plegen.

Hudson, een 19-jarige werknemer bij Office Max in Katy (in de Amerikaanse deelstaat Texas) zette onder de naam 'SS_Patrick' een aantal verontrustende posts op de website Overlock.net.

"Er is geen betere manier om met een knaller van formaat de pijp uit te gaan door eerst een paar kleine kinderen te vermoorden", schreef Hudson op 1 oktober. "En daarna... heb ik geen zin om de rest van mijn leven achter tralies door te brengen... dus maak ik me van kant in het klaslokaal."

Hersenen op kinderen
Toen een surfer Hudson aanraadde om zelfmoord te plegen zodat zijn hersenen op de kinderen terecht zouden komen, beloofde de tiener dat hij een aantal slachtoffers in leven zou houden zodat zij levenslang met een trauma opgezadeld zouden zitten.

Hudson vertelde chatgebruikers dat hij hoopte dat hij de moorden via een livestream zou kunnen uitzenden. Tot slot vroeg de jongeman advies over hoe hij een Go Pro Camera moest hanteren.

Toen de politie Hudson met het online bewijsmateriaal confronteerde, beweerde hij dat het allemaal een grap was, gebaseerd op een songtekst.

Hudson kan pas vrijkomen na het betalen van een borgsom van 100.000 dollar.