Tiener wil gsm stelen, maar botst op jiujitsu-experte. Ze doet hem minutenlang kermen van de pijn

Sabrina hoopt later stewardess te worden, intussen beoefent ze al vier jaar jiujitsu.
Rv Sabrina hoopt later stewardess te worden, intussen beoefent ze al vier jaar jiujitsu.
Pijnlijke misrekening in Brazilië: een man wilde er de gsm van een jongedame stelen, maar besefte niet dat hij met een jiujitsu-experte te maken had. Voor hij het goed en wel besefte, lag hij op straat te kermen van de pijn. Sabrina Leites (22) zou hem twintig minuten in een armklem houden, tot de politie uiteindelijk kwam opdagen.

“Stop ermee! Stop ermee!”, riep Magdeel da Silva in tranen uit. Maar het meisje wilde van geen wijken weten.

Vorige week werd ze voor haar huis in Manaus belaagd door twee mannen op een motor. Da Silva en een kompaan eisten dat ze haar gsm zou afgeven.

Over mijn lijk, dacht Sabrina echter. Tijdens vorige inbraken was ze al vier telefoons kwijtgespeeld, het was welletjes geweest. Ze verzette zich zodanig dat de twee op de vlucht sloegen.

“Puur techniek”
Een buurman zag alles gebeuren en reed de jonge boef bewust omver. Daarna was het de beurt aan Sabrina om haar kunstjes te tonen. Ze legde haar ‘tegenstander’ in een armklem, waardoor Magdeel geen kant meer op kon. “Zo moeilijk is het niet om iemand onschadelijk te maken, dit is puur techniek”, legt de dappere krijgster uit.

Het opnemen tegen twéé boeven is nochtans allesbehalve evident. “Gelukkig waren ze niet gewapend. In dat geval zou ik zeker niet gereageerd hebben”, besluit Sabrina. Da Silva werd gearresteerd wegens poging tot diefstal, zijn maat kon wel ontsnappen.
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Overveldt

  Bekijk dat meisje haar dijspieren eens....Die is véél sterker dan dien dief en de techniek was wel zeer goed toegepast.

 • Marianne Van den Lemmer

  ALLE vrouwen zouden zelfverdediging moeten leren!

 • Denis Van den broeck

  Bangelijk

 • Henk Lefevre

  Ik ben het volledig met je eens August Leemans. Deze "kruis" armgreep of juji gatame komt uit het judo maar wordt veel gebruikt bij jiujitsu. Op training heb ik meermaals ondervonden dat indien de klem goed is gezet je - door de kracht van niet enkel het lichaam maar ook van heup en benen - niet uit deze klem raakt. "Tegenwerken" maakt het alleen nog pijnlijker. En dit kan ze ook met een persoon die 125 kg weegt.

 • Ronald Van Roy

  Oei, ze zou hier een zware straf voor mishandeling oplopen.